150 kilo ble borte på nett

Første kull internettslankere tok av 150 kilo. 30 nordmenn har slanket bort mellom fire og åtte kilo hver ved hjelp av slankeprogrammet til nettstedet DinKost.no.

Første kull internettslankere tok av 150 kilo. 30 nordmenn har slanket bort mellom fire og åtte kilo hver ved hjelp av slankeprogrammet til nettstedet DinKost.no.

Nettstedet DinKost ble etablert i fjor høst, som et nettsted med råd og tips om ernæring både for fagpersoner og forbrukere. De siste åtte månedene har 30 nordmenn slanket bort 150 kilo, og enda 40 nye er i gang på nettstedets slankeprogram.

Dette er første gangen nordmenn har fått individuell slankeveiledning av ernæringsfysiologer via Internett. Derfor var DinKost spent på responsen fra sine første deltagere.

- Vi har fått veldig god respons fra de som deltok på programmet. Spesielt setter de pris på å få jevnlig oppfølging, uansett hvor de bor i landet og uten at de trenger å møte til kurs på faste tidspunkt. Vi har til og med deltagere som bor i utlandet. Dessuten sier mange at den faglige tyngden til vårt fagpersonale gir dem trygghet og motivasjon til å gjennomføre programmet, sier daglig leder og ernæringsfysiolog Maria Thommessen i en pressemelding.


Deltagerne i slankeprogrammet får menyer, oppskrifter og råd tilpasset hver enkelt deltagers vekt og ambisjonsnivå. Gjennom hele programperioden følger
ernæringsfysiologene opp deltagerne individuelt gjennom ukentlig oppfølging på brukerens egen side og påminnelse per e-post. I tillegg kan de stille spørsmål til rådgiverne på nettet, og "chatte" med hverandre underveis.

I USA er nettbaserte slankeprogrammer svært utbredt. En amerikansk studie som nylig ble publisert i Journal of the Amercian Medical Association
konkluderer med at nettslanking er så effektivt fordi deltagerne får jevnlig oppfølging. Internett og e-post gjør samtidig at programmet oppleves som mindre stressende fordi man kan "delta" når det passer, forteller DinKost i pressemeldingen.

Selskapet presiserer at all oppfølging på slankeprogrammet skjer av nettstedets eget fagpersonale, som er utdannet kliniske ernæringsfysiologer, og at all form for utveksling av opplysning er i tråd med Datatilsynets krav.

Til toppen