150 norske kunder på et halvt år

På et halvt år har tre utbrytere fra Verisign klart å ta et kraftig jafs av markedet med lave priser på SSL-sertifikater.

På et halvt år har tre utbrytere fra Verisign klart å ta et kraftig jafs av markedet med lave priser på SSL-sertifikater.

digi.no omtalte i høst en ny Verisign-konkurrent i Norden som lover sertifikattjenester til sterkt reduserte priser. Verisign leverer blant annet digitale autentiseringstjenester og produkter, og anses som det globalt største på sitt felt.

Sertifikatene brukes til sikre forbindelser ved utveksling av følsomme data over Internett, som for eksempel kredittkortopplysninger.

Tre tidligere danske ansatte i Verisign hoppet av og starter en konkurrerende virksomhet med selskapet Trustzone.

En av stifterne, Jacob Højmark Nielsen, fortalte til digi.no i oktober at de tre danskene skulle utfordre Verisign ved å alliere seg med den argeste konkurrenten og redusere prisene med opptil 75 prosent.

Målet var 500 nordiske kunder.

I dag melder selskapet at målet er nådd. Trustzone har klart å kapre 500 kunder på et halvt år. Dette har selskapet klart med å tilby priser som ligger fra 40 til 70 prosent under Verisign.

Trustzone har alliert seg med den amerikanske samarbeidspartneren Geotrust som isolert sett er størst på det amerikanske marked.

Bare i Norge har Trustzone fått innpass hos 150 bedrifter, hovedsaklige små og mellomstore. Men Højmark Nielsen forteller at selskapet er i dialog med de større konsulentselskapene som EDB, Ergogroup og Ementor, og de store oljeselskapene.

Alle selskaper med online-bestillinger og -tjenester er interessante, alt fra små selskaper til storheter som EDB Business Partner og DnB Nor.

- Intensjonen er å bli den tredje største aktøren på det nordiske markedet og nest størst på SSL-markedet, sier Højmark Nielsen til digi.no.

Norge ligger som den tredje største etter Danmark og Sverige. Højmark Nielsen er optimistisk for framtiden ettersom Verisign nå har brutt kontakten med sin nordiske partner. I tillegg spår analyseselskaper 20 prosent global vekst i året for dette forretningsområdet.

Verisign sitter indirekte på opp mot 83 prosent av markedet med SSL-løsninger i Norden. Markedets andre store vinner er Thawte, som er en heleid datter av Verisign.

Til toppen