16% feil på Nokia mobiltelefoner

Opptil 16% av Nokias mobiltelefoner er rammet av feil, noe også Nokia nå erkjenner.

Opptil 16% av Nokias mobiltelefoner er rammet av feil, noe også Nokia nå erkjenner.

Det er i hovedsak modellene 5110, 6110, 6150 og 8810 feilene rammer ifølge en artikkel i den svenske avisen Expressen.

- Vi kommer til å se nærmere på opplysningene og problemene sammen med våre partnere, sier informasjonssjef i Nokia, Tapio Hedman til Finanstidningen.

Han sier at mobiltelefonproduksjonen går for fullt med rask volumvekst, noe som gjør det vanskelig å unngå feil ved enkelte produkter, sier han. Nokia produserte over 40 millioner mobiltelefoner i fjor, og solgte ifølge Dataquest 37,3 millioner telefoner i 1998, etter en enorm vekst fra 1997 på 87 prosent.

Hedman sier at problemene i enkelte tilfeller har vært i displayet, der vinduet har slukket i kalde eller fuktige miljøer.

For den dyre 8810-modellen er problemet litt annerledes ved at den dels låser seg, dels at telefonen ikke har fanget opp signaler der andre telefoner har fungert. Hedman sier at denne terminalen er produsert spesielt for urbane miljø, der denne telefonen nesten alltid vil fungere siden det generelt er bedre dekning i en by enn ellers.

Årsaken til telefonens dårligere mottakingsforhold er at antennen ligger skjult inne i telefonen, noe som gir mindre følsomhet.

Til toppen