160.000 nordmenn lytter på Internett-radio

10 prosent av alle norske Internett-brukere (1,7 millioner) lyttet til radio over nettet ukentlig i april, viser ferske tall fra Gallup. P4 er den store vinneren.

10 prosent av alle norske Internett-brukere (1,7 millioner) lyttet til radio over nettet ukentlig i april, viser ferske tall fra Gallup. P4 er den store vinneren.

Norsk Gallup Institutt har gjort en undersøkelse på vegne av radiobransjen for å kartlegge hvor mange av nettbrukerne som faktisk lytter på radio over web. Det er første gang denne bruken kartlegges.

- Dette regner vi med som et innspill i hvordan Internett skal måles. Det er viktig ikke å glemme multimediatjenestene, sier Nicolai Flesjø som er utviklingssjef for nye medier i P4.

48.000 av de 161.000 lytter ukentlig på P4, mens 21.000 er innom Radio 1 for å lytte samtidig som NRK sin hovedkanal P1 drar 15.000 lyttere.

- At 48.000 mennesker i Norge bruker nettradio er mer enn vi forventet. I tillegg vet vi at mange nordmenn i utlandet lytter fast til P4 på denne måten, sier Flesjø.

I forhold til Gallups månedlige målinger utgjør tallene i underkant av ti prosent, og det finnes ingen historiske tall å sammenligne med. Det er heller ikke gjort noen undersøkelser på hvor mange av dem som totalt er innom de ulike radiokanalenes hjemmesider som faktisk tar seg bryet med å starte lydprogrammene.

Undersøkelsen viser at 1,45 millioner nordmenn har lydkort på PCen hjemme og 627.000 har lydkort på jobb.

Det er 1.300 mennesker i aldersgruppen som er spurt i løpet av to uker i april (uke 14 og 15). Den er bestilt på bred front av både Lokalradioforbundet, Radio 1, NRK og P4 som utgjør styringsgruppen i den landsomfattende "Radioundersøkelsen" der Gallup kartlegger radiolyttingen i Norge.

PS! I etterkant er det kommet fram at det er 190.000 som lytter på en eller flere radiokanaler i måneden.

Til toppen