BEDRIFTSTEKNOLOGI

1683 slutter i Tele Danmark

Ved søknadsfristens utløp mandag hadde 1.683 ansatte i Tele Danmark ytret ønske om å benytte seg av selskapets frivillige fratredelsesordning.

Øystein Kvistad
2. sep. 1997 - 16:01

Nesten 1.100 av medarbeiderne som har sagt seg villig til å slutte er over 57 år, mens vel 300 av dem som slutter er 55 eller 56 år gamle. I tillegg til dette har i underkant av 300 ansatte inngått individuelle sluttavtaler med Tele Danmark.

Selskapets tilbud om frivillig avgang kom etter styresbeslutningen i januar i år om å redusere antallet ansatte med 2000 innen medio 1998. Beslutningen betyr at antallet nåværende ansatte skal reduseres med 2.500, mens det i samme periode kan ansettes 500 nye medarbeidere "med spesielle kvalifikasjoner".

- Det er gledelig at så mange medarbeider har ønsket å fratre frivillig. Faktisk er det flere som har sagt ja enn det jeg hadde trodd på forhånd, sier administrerende direktør Hans Würtzen i en pressemelding.

Ifølge avtalen om frivillig avgang har medarbeidere på 57 år og oppover såkalt "rett til å fratre", mens medarbeidere på 55 og 56 "kan søke om å fratre". Tele Danmark starter umiddelbart behandlingen av søknadene, og den enkelte medarbeider vil senest 1. oktober få beskjed om når vedkommende får slutte.

I begynnelsen av oktober gjenopptas forhandlingene om de vedtatte personalreduksjonene, og selskapet kan derfor ennå ikke si noe konkret om hvor mange ansatte som må gå og når det skal skje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.