16x DVD-brenning allerede til våren

Flere taiwanske elektronikkprodusenter planlegger produksjon av svært raske DVD-brennere denne våren.

Flere taiwanske elektronikkprodusenter planlegger produksjon av svært raske DVD-brennere denne våren.

Mens DVD+RW Alliance først lover standardisering av 16x brenning av DVD+R/RW-plater mot slutten av året, ønsker ikke taiwanske elektronikkprodusenter å vente så lenge. I dag leverer mange DVD-brennere som støtter 8x hastighet.

Ifølge DigiTimes vil selskaper som Lite-On IT og Behavior Tech Computer (BTC) rett og slett hoppe over 12x-hastigheten for brennere som støtter både DVD+- og DVD--formatene (DVD-Dual), og starte opp produksjon av 16x-modeller så raskt som mulig.

Opprinnelig planla selskapene å tilby 12x DVD-Dual-brennere i april eller mai, for så å komme med 16x-brennere til høsten. Men bekymring over kort salgstid for 12x-brennerne har ført til at flere produsenter nå velger å fokusere utviklingen mot 16x-brennere. Lite-On IT har håp om å starte produksjonen av slike brennere allerede i mai.

    Les også:

BTC vil vente til andre halvdel av 2004 før det starter produksjon av 16x-brennere, men selskapet skal også være klare til å tilby 12x DVD-Dual-brennere hvis etterspørselen er stor nok.

BenQ opprettholder derimot planene om å starte produksjon av 12x DVD-Dual-brennere i mars eller april, og 16x-modeller i mai.

Til toppen