17 år og web-millionær

17-åringen Benjamin Cohen har tatt det britiske nettmarkedet med storm. Etter få måneder med en selvutviklet portal, er skoleeleven god for 64 millioner kroner. digi.no har snakket med tenåringsmillionæren.

17-åringen Benjamin Cohen har tatt det britiske nettmarkedet med storm. Etter få måneder med en selvutviklet portal, er skoleeleven god for 64 millioner kroner. digi.no har snakket med tenåringsmillionæren.

Benjamin Cohen er sannsynligvis den yngste nettmillionæren i Storbritannia, ifølge en undersøkelse utført av The Sunday Times, tidligere omtalt i digi.no. Cohen startet tidligere i år opp en portal for jøder i Storbritannia, og hadde 150 britiske pund, eller i underkant av 2.000 kroner, til å starte opp selskapet sitt med.

Ifølge den britiske søndagsavisen er portalen nå ute etter flere penger til Jewishnet.co.uk, men Cohen og hans selskap er verdsatt av markedet til fem millioner britiske pund eller rundt 64,5 millioner norske kroner.

- Opp til nå har vi hatt rundt tre millioner unike besøkende. Vi er nummer to blant nettsteder for jøder i Storbritannia, forteller Cohen til digi.no.

I USA er det mange nettsteder som er utarbeidet med tanke på jøder, og AOL har blant annet nettstedet jewish.com. Noen har også registrert domenet Jewishnet. com, men det er ingenting ute på nettet på disse sidene.

- Folk registrerer hele tiden domenenavn som likner på vårt og prøver å selge det til oss. Men vi kjøper ikke flere domener. Vi har i hovedsak domenet co.uk, og tror ikke at vi kommer til å trenge .com-domenet, sier Cohen. Han har ikke planer om å lansere ytterligere versjoner i det europeiske markedet.

- Jeg selv går på skole, men det er to personer som jobber på fulltid med portalen. Hele nettstedet er mitt verk, men nå er det to som jobber med en ny versjon som er planlagt ferdig i januar. Jeg jobber vel med Jewishnet mellom fire og fem timer om dagen, og det kan jeg siden det ikke er undervisning hele dagen, sier han.

I Storbritannia er det rundt 300.000 jøder, og av disse har om lag en tredel tilgang til Internett, ifølge Cohen.

- Jeg startet opp nettstedet med 150 oppsparte pund og synes jeg har gjort det ganske bra når selskaper er verdt fem millioner pund. Men det er vanskelig å tjene penger i Internett-bransjen, nå har vi bannerannonser, men skal også utvikle ulike e-handelsløsninger på sikt. Det er da snakk om alle slags ting, fra bilstereo til feriereiser, sier Cohen.

- Blir det da kun feriereiser til Israel?

- Nei, dette vil være til hele verden. Vi er ikke en religiøs organisasjon. Vi støtter ortodokse jøder, men det er fordi de fleste britiske jøder er ortodokse, understreker Cohen.

Til toppen