BEDRIFTSTEKNOLOGI

17 gründere får hjelp av Oracle

17 norske gründere har tatt i bruk Larry Ellison og Oracles gründer-hjelp på nett, men foreløpig har ingen fått oppstartspenger.

13. sep. 2000 - 14:38

Svært mange aktører tilbyr hjelp til gründere som skal starte Internett-selskaper, men ikke så mange bruker mediet selv. Oracle har derfor kastet seg inn i kampen om de nye ideene med en koblingsplass for gründere og investorer, samt forskjellige tjenester gründerne trenger.

2becom.com ble lansert i Norge og Europa 3.mai. I tillegg til en oppstartspakke og kontaktregister for nettgründere, deler Internett-siden ut tre maler med spørsmål for å lage forretningsplan, markedsplan og IT-plan. Les mer om lanseringen: Netthjelp til norske nettgründere

I tillegg har den norske delen av 2becom.com en liste på 27 partnere som dekker det nettselskaper trenger av tjenester, for eksempel investorer, Internett-konsulenter, forsikring, advokathjelp og PR.

Partnerne er valgt ut av Oracle og har undertegnet kontrakter på at de skal svare på alle henvendelser de får fra gründere som bruker 2becom.com i løpet av 30 dager. Hver av partnerne skal også bidra med noen gratis råd. For eksempel vil advokatselskapet Schjødt lage en liste på 10 punkter over hva gründere bør tenke på under etableringen.

Hittil har 1430 gründere registrert seg og tatt i bruk tjenesten i Europa. Her i Norge er 17 prosjekter i gang, men ingen av dem har fått finansiering så langt.

- De fleste av prosjektene ble levert inn i sommer og dette tar litt tid. Vi er svært fornøyd med responsen sier Anita Krohn Thrane, prosjektansvarlig hos Oracle Norge til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.