1881 er kastet ut av Google

Opplysningen 1881 er fjernet fra søkemotoren. Selv visste selskapet ingenting.

1881 er kastet ut av Google

Opplysningen 1881 er fjernet fra søkemotoren. Selv visste selskapet ingenting.

Kampen om digital synlighet tilspisser seg, og enkelte går langt for å komme høyt opp på søkemotorenes resultatlister.

Radisson SAS ble i 2005 som første større norske selskap utestengt fra Google på grunn av triksing med digital synlighet.

Opplysningen 1881 er nå kastet ut av Google, rapporter bloggen semblogg.no.

Søker man på Google "site:1881.no" får man nå ingen treff. Her skulle normalt alle treff under domenenavnen 1881.no blitt listet opp.

    Les også:

Katalog- og søkenettstedet www.1881.no er blant de mest traffikerte norske nettstedene. At de nå er helt fjernet fra Google sin søkeindeks er dramatisk.

Det spekuleres i om dette er årsaken til at nettstedet har vært borte fra nettmålingene til TNS Gallup de siste ukene.

TNS Gallup, som måler trafikken til Norges mest besøkte nettsteder skriver at «1881.no er ikke rapportert pga grunn av tekniske problemer», og gjør det i trafikkrapportene for uke 18, 17, 16 og 15.

Opplysningen 1881 har ikke vært med i målingene siden uke 14. Den uken var nettstedet Norges 17. mest besøkte nettsted, med i underkant av en halv million unike besøkende.

Opplysningen AS var helt ukjent med utestengelsen, og blir overrasket når digi.no konfronterer dem med saken.

Kommunikasjonssjef Thor-Ivar Guldberg i Opplysningen AS er først lite villig til å kommentere saken over digi.no, men benekter ikke utstengelsen.

- Vi kjenner ikke til de faktiske forholdene her og må få sjekket opp dette, sier han til digi.no.

Han vil derfor foreløpig ikke svare på spørsmål om Google mener 1881 har brutt søkemotorens regler for hvordan nettsider skal lages eller om Google har utstengt dem av andre årsaker.

Google har tidligere redusert eller fjernet søkekataloger i USA, men senest i fjor høst sa Google-ekspert Roar Eriksen i Tarantell at han ikke har hørt om noen norske kataloger som er blitt kastet ut.

En mulighet er at Google nå har strammet inn praksisen med å tillate oppføringer fra søkekataloger i egen indeks, som de lenge har ment skaper skjeve søkeresultater.

digi.no kommer tilbake med mer om saken.

    Les også:

Til toppen