1881 sier de selv valgte Google-blokkering

Opplysningen 1881 ville hindre lekkasje av reserverte telefonnummere.

1881 sier de selv valgte Google-blokkering

Opplysningen 1881 ville hindre lekkasje av reserverte telefonnummere.

digi.no meldte tidligere i dag at domenet www.1881.no var fjernet fra Googles søkeindeks.

Først virket selskapet lite villige til å kommentere saken, men nå bekrefter Opplysningen 1881 til digi.no at blokkeringen av selskapets nettsider i Google er selvvalgt.

Dette skal være gjort for å hindre spredning av reserverte telefonnummere.

- Opplysningen 1881 og Google er nå enige om at vi en periode ikke skal listes, fordi det har vært overført telefonnummere som ikke skulle vært overført, forteller kommunikasjonsdirektør Guri Wormdahl i Opplysningen AS.

Telefonnummerlistene det dreier seg om er ifølge Wormdahl levert fra teleoperatørene selv. Opplysningen 1881 har ikke selv mulighet til å sjekke at nummerlistene de får ikke inneholder reserverte nummer.

- En slik kvalitetskontroll må foretas hos den enkelte teleoperatør, forklarer Wormdahl til digi.no.

Wormdahl understreker at de umiddelbart stoppet videreformidling av de reserverte nummerene straks de ble gjort oppmerksom på problemet, som digi.no erfarer skal ha skjedd tidlig i april måned.

Denne gangen skal feilen ha ligget hos Telenor, innrømmer kommunikasjonsdirektør Wormdahl, som sier at dette har skjedd med andre teleoperatører tidligere.

- Vi har ikke oversikt over hvor mange nummere det dreier seg om. Vi må stole på de ulike teleoperatørenes kvalitetskontroll av egne data, sier Wormdahl.

- For å være helt sikre på at det ikke skjer feil, må vi gå gjennom rutinene for å se om det er noe vi kan gjøre. Det kan dreie seg om en slags karantene i nummerene, at man bruker noe mer tid på nummerene som tilgjengeliggjøres. Det er ting vi ser på allerede, sier hun.

Inntil det er på plass, vil ikke Opplysingen 1881 tilgjengeliggjøre telefonnummere i eksterne søkemotorer, bekrefter hun til digi.no.

Det er på det rene at 1881.no får mindre trafikk som følge av at de nå ikke er å finne i verdens største søkemotor. Derfor har selskapet også bedt om at de ikke synes i TNS Gallups oversikt over besøkstall for nettsteder.

- Man vil kunne anta at noe trafikk bortfaller som følge av situasjonen, bekrefter Wormdahl, som peker på at mange likevel går rett til Opplysningens egne nettsider.

Grunnen til at de ønsker et fravær i Galluplistene er ifølge Wormdahl at trafikken nå ikke er sammenlignbar. - Målingene vil komme igang igjen så raskt det lar seg gjøre, sier hun

    Les også:

Til toppen