KARRIERE

2.000 må gå i Marconi

Ikke bare konsernsjef George Simpson må gå, han får også følge av både styreleder og 2.000 ansatte etter at Marconi tirsdag meldte om tap i milliardklassen.

Frode Eriksen
4. sep. 2001 - 15:17

Et driftsresultat på minus 227 millioner britiske pund, eller nær 3,3 milliarder kroner ble resultatet for Marconi i andre kvartal. Samtidig varsler selskapet at en ikke vil gå i balanse året sett under ett, som fram til nå har vært planen.

Konsernsjef George Simpson og styreleder Roger Hurn velger etter det dramatiske resultatet å forlate sine stillinger. Men det må også 2.000 andre ansatte i en plan som kommer på toppen av tidligere nedskjæringer på 8.000 ansatte, noe som betyr at en av fire ansatte har mistet jobben siden mars.

Selskapet som leverer utstyr til telekomsektoren har i likhet med flere bedrifter i bransjen sett aksjekursen kollapse det siste halvannet året, for Marconis vedkommende med nær 95 prosent.

Den nye konsernsjefen, Mike Parton, lover ingen store endringer, men sier til Financial Times at selskapet skal føre streng kostnadskontroll for å øke kapitalstrømmen og betale gjeld. Men innsparingsplanene blir heller dyre, og selskapet regner med en kostnad på 450 millioner pund, men samtidig årlige besparelser på 600 millioner pund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.