2.000 norske iMac solgt til nå

Apple Norge har nådd målet om 2.000 solgte iMac i 1998. Også ellers har salget gått bra, selv om det har vært knapphet på endel G3-maskiner i desember.

En entusiatisk daglig leder for Apple Norge, Nils-Roe Fjørtoft, kan fortelle at selskapet har passert målet om å selge 2.000 iMac fra lanseringen sent i september og ut året.

- Vi har distribuert over 2000 maskiner, vi nådde faktisk målet for et par uker siden, forteller Fjørtoft.

- Med de signalene vi har fått fra våre forhandlere er det klart at iMac nummer to tusen ble solgt til sluttbruker enten fredag eller mandag.

Apple Norge kunngjorde nylig at Spaceworld i Oslo-området og Spareland i Bergen selger iMac, men Fjørtoft forteller at det er for tidlig å si noe om resultatene. Han fremhver at dette er et langsiktig samarbeid.

- Disse samarbeidene er inngått med et langt tidsperspektiv for alle parter. Apple Norge og distributøren regner med å måtte legge i mye innsats for å få dette til, og vi har beskjedne resultatkrav nå i begynnelsen, forteller Fjørtoft.

På ønskelisten til Fjørtoft står bedre tilgang på de vanlige G3-modellene.

- Selv om det har gått rimelig bra, kan jeg ikke legge skjul på at jeg kunne ønsket meg bedre levering på G3-modellene, særlig i desember.

- Det finnes fortsatt noen maskiner her og der, men det er klart at vi ikke har greid å dekke hele etterspørselen slik at noen kunder nok må vente litt utpå nyåret før de får sine maskiner, avslutter Fjørtoft.

Dette er de samme tendenser man har sett i USA. Apple Shop - nettbutikken til Apple - gikk tom for G3 for flere uker siden. Selv om situasjonen ikke har vært like ille hos amerikanske forhandlere og grossister, har de ikke vært i stand til å dekke etterspørselen.

Apple har på sin side allerede flyttet fokus fra eksisterende G3-modeller til den den nye generasjonen med maskiner som lanseres i januar på Macworld. Det har derfor blitt produsert færre av de eksisterende modellene, og salgskanalene har oppfattet signalene fra Apple sentralt om at man bør selge ut det gamle for å gjøre plass til det nye.

Det gjenstår bare å se om Apple er i stand til å dekke behovet for de nye, etterlengtede stasjonære G3-modellene.

Til toppen