KOMMENTARER

20 forslag til bedre Office og Windows

It-gründer Shazad Rana har kåret de 20 beste forslagene til hvordan Windows og Office kan forbedres.

22. jan. 2004 - 07:15

I desember lot digi.no våre lesere lufte sine frustrasjoner over Windows og Office. (se tidligere saker i boksen til høyre)

Uavhengig av diskusjoner om Microsofts markedsposisjon og monopolrettssaker, er Windows og Office funksjonsrike og ganske brukervennlige programmer. Men vi har alle ønsket oss at enkeltfunksjoner, knapper og systemer fungerte litt annerledes.

digi.no bad våre lesere om innspill og de strømmet raskt inn. Etter å ha satt sluttstrek, har vi mottatt 185 til dels lange leserbrev, som regel med flere forslag.

digi.no har gjort en avtale med Microsoft om overlevering av innspillene til de to medlemmene av utviklingsteamene for Windows og Office som faktisk sitter i Norge. Håpet er at Microsoft faktisk tar inn noen av forslagene i kommende versjoner av Windows og Office.

Nå skal de beste kåres.

Som et lite incentiv, bidrar Microsoft med en premie til det beste forslaget. Vinneren stikker av med en Qtek 2020, en av markedets mest avanserte og dyreste mobil/lommedata-kombinasjoner.

digi.no og Microsoft Norge har fått IT-gründer og utvikler Shahzad Rana (høyre på bilde) til å gå igjennom forslagene og plukke ut de 20 beste forslagene. Rana har blant annet sitte i flere statlige utvalg og holdt nylig hovedtalen under NHOs årsmiddag.

Han har også nominert hva han mener er det aller beste forslaget.

Under kan du lese de 20 forslagene. Disse er nå oversendt til informasjonsdirektør Jannik Lindbæk Jr. i Microsoft Norge (venstre på bilde) som sammen med representantene for utviklingsteamene for Office og Windows skal plukke ut vinneren.

- Det er mange gode forslag, og en del dreier seg om å fjerne "Registry". Dette er noe som jeg har valgt å ikke sende videre, for jeg anser dette ikke å være et realistik gjennomførbart forslag. Trolig vil dette bety en total omskriving av Windows, sier Rana til digi.no.

Her er de 20 beste forslagene, i ikke-prioritert rekkefølge.

Seks av våre lesere har sendt i lange forslagslister med mange veldig gode forslag. De finner du her:

Flere forslag 1 - blant annet sikkerhetsproblemer med maler
Flere forslag 2 - blant annet forskjell på brukere under installasjon
Flere forslag 3 - blant annet bedre opprydding
Flere forslag 4 - blant annet bedre klipp og lim
Flere forslag 5 - blant annet smart bruk av partisjon
Flere forslag 6 - blant annet overvåking av programmer

Her er de andre kortere forslagene:

Familie-login:

Veldig fint med ”Family login” i Windows XP, hvor hvert familiemedlem kan ha sin egen desktop. Men, hva med en mulighet for å dele kalenderen i Outlook?. Det hadde vært veldig nyttig å kunne se hvem av familiemedlemmene som er opptatt til enhver tid. Så vidt meg bekjent er dette bare mulig dersom du har en Exchange server, og hvem har vel det hjemme?

Synkronisering av Outlook mellom maskiner

Det finnes ikke en enkel synkroniseringsmåte for kontakter, e-post etc. i outlook mellom

to pc'er i et lokalnettverk. Ikke alle har exchange server!!! Skulle også være unødvendig å måtte registerere kontakter når man har flere maskiner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Automatisk oppdatering av drivere:

1. Automatisk hardware driver oppdateringer!

2. Nyhetsoverskrifter/reklame istedenfor windows oppstartslogoen.

3. Bildepassord mulighet ved windows logg-inn. (Et system som brukeren husker forskjelige bilder i en spesiel rekkefølge i stedenfor kompliserte tegnpassord.)

4. Atomatisk theme bytte etter sesonger og høytider.

5. fjerne andre brukeres tilgang til dine persjonlige filer slik at andre brukere ikke kan få tilgang til andres mapper og filer i

Documents and Settings mappen.

6. Varm restarting etter driver og program installasjoner.

kun restarting av de nødvendigste drivere og programmer etter driver/program

installasjoner, for å spare tid.

Roaming profile:

Et stort problem som burde vært fikset er roaming profile. "Your roaming profile is newer than your local profile" dukker stadig opp og det medfører masse arbeid.

Outlook fra flere maskiner samtidig

Jeg har tre pc'er og en e-post-konto, som jeg bruker Outlook til å hente mail

med, men åpner du Outlook på en maskin, kan man ikke bruke programmet på de andre.

PDF-format

Det bør bli mulig å lagre Officedokumenter i pdf-format, på samme måte som det

gjøres i OpenOffice i dag.

Dokumentstyring

Office trenger en en applikasjon for dokumentstyring med full versjonskontroll av filer, eksempelvis prosedyrer, bedre søkefunksjon. I dag må man lete med hver enkelt applikasjon.

Bedre oversikt i Word

Jeg kunne tenke meg å ha muligeten til å legge inn ark i Word på samme måte som i exel.

Bedre roaming med Outlook

Bruker du mange nett i løpet av en hverdag (ADSL, GPRS og fastlinje på jobb) maser

Outlook hver gang jeg skal sende en mail om at den ikke finner nettet. er i andre nett.) Hadde vært veldig fint med en feature som kan settes til f.eks. Hjemme, GPRS

og Jobb f.eks, der man kan definere separate oppsett for mailen sin, og

så bare velge mellom disse med en håndvending.

Sikkerhetsstuktur i Windows

Dersom jeg installerer et program, påvirker ikke dette bare min egen profil, men alle brukere som er definert på maskinen. Dersom jeg ønsker en spesiell nettleser som standard, settes dette for alle brukere.

Rettigheter og flytting:

Brukere bør kunne installere programmer på sitt eget område selv om man ikke er administrator slik man kan med Unix/Linux. Dette bør også kunne gjøres i Windows.

Dersom et program er installert på en maskin, bør det kunne flyttes til en annen ved å kopiere filene. Slik fungerer blant annet WinZip.

Bedre spamfilter

Lag et ordentlig, intelligent Spam-filter. Selv Outlook 2003 er en gedigen skuffelse på dette området. Jeg ønsker meg innebygget funksjonalitet ála POPFile, f.eks. som gjør mer intelligent analyse av innholdet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.