BEDRIFTSTEKNOLOGI

20 millioner til ny IKT i kommunene

52 prosjekter i 145 kommuner har fått støtte, blant dem «ODF – Og Det Fungerer».

24. juni 2009 - 11:10

52 prosjekter i 145 kommuner har i dag fått tildelt til sammen 20 millioner kroner for å utvikle nye eller bedre elektroniske offentlige tjenester i kommunesektoren, heter det i en pressemelding fra Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) som fordeler pengene på vegne av Fornyingsdepartementet.

Midlene er hentet fra regjeringens tiltakspakke mot finanskrisen. Hensikten er digital fornying i kommunene og å bedre den elektroniske samhandlingen i kommunesektoren og med staten.

Difi har publisert to oversikter over mottakerne. Den ene er ordnet etter størrelsen på prosjektet, den andre alfabetisk etter kommune. Flere prosjekter er felles for flere kommuner. Det er egne nettsider for alle prosjekter.

Det største samarbeidsprosjektet er eBygg -- Digital dialog i plan- og byggesaker, der 33 kommuner er med i et prosjekt til over 23 millioner kroner, hvorav 3,3 millioner er tilskudd fra tiltakspakken mot finanskrisen. Ifølge Difi vil prosjekttilskuddet på 3,3 millioner kroner gjør det mulig å øke aktivitetsnivået og tempoet. Prosjektet skal bidra til raskere innføring av og bedre digitale tjenester til innbyggerne og næringslivet på plan- og byggområdet, og bidra til mer effektiv behandling av klagesaker.

Prosjektet «ODF – Og Det Fungerer!» Praktisk bruk av åpne standarder og fri kontorprogramvare har et budsjett på 3,85 millioner kroner og har 500 000 kroner i tilskudd. Det søker å kartlegge, og hvis mulig eliminere, hindringer for praktisk utnyttelse av ODF-standarden innenfor dokumentformater, samt implementere standardformatet i minst en kommune, der kontorstøtteverktøyet OpenOffice er integrert med aktuelle fagsystemer. Prosjektet skal dokumentere arbeidet, slik at andre offentlige instanser kan benytte resultatet i egne prosjekter. Dokumentasjonen vil bli publisert på den offentlige prosjektportalen som er i ferd med å bli etablert i regi av Difi, heter det på prosjektets nettsted.

Ifølge Difi har tilskuddsordningen vakt stor interesse, og det har kommet mange søknader.

Det gjenstår 40 millioner kroner å bevilge fra tiltakspakken til digital fornying i kommunene. Fristen for å søke om midler fra denne potten er i september. Difi gjør det slik fordi mange kommuner trenger mer tid på å forberede prosjektene og jobbe mer med planleggingen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.