KORTNYTT

200.000 unike brukere på ny værside

I forrige uke satte værsiden yr.no ny rekord, med nesten 200.000 unike brukere.

13. aug. 2007 - 14:57

Værsiden yr.no er et samarbeid mellom Meterologisk Institutt (MI) og NRK, og er fortsatt bare i testversjon. Like fullt hadde nettsiden bare etter to måneders test nesten 100.000 unike brukere i uken.

Nå melder værsiden om en ny rekord. I forrige uke satte yr.no ny rekord, og doblet antall brukere 199 091 brukere.

Værtjenesten inneholder detaljert klimastatistikk for alle kommunene i landet, værvarsel i RSS-format, språkhåndtering (alle varsel vil bli tilgjengelige på nynorsk, bokmål, samisk og engelsk), utskriftsvennlig versjon (til utskrift og oppslag) almanakkdata (soloppgang, månefaser og tidevann) og oppdatert og utvidet meteorologileksikon.

«Huskefunksjon» som gjør at en slipper å lete opp det samme stedet hver gang man er innom sidene Meteorologisk institutt og NRK samarbeider om værtjenesten yr.no, med varsel for sju millioner steder i Norge og resten av verden.

- 200 000 brukere var målet vårt noen måneder etter lanseringen. Men så er vi der allerede i dag, hvor det først er fremst er søkemotorer og jungeltelegrafen som har jobbet for oss, forteller redaktør Erik Bolstad.

Publikum har heller ikke trengt å la seg be to ganger om å gi tilbakemeldinger. Siden starten av testversjonen har tilbakemeldingene strømmet inn. Mange uttrykker at dette har vært en etterlengtet side, som de nå vil følge videre. Folk som ferdes på sjøen har etterlyst vindretning og -styrke i m/s. Noen lurer på når tjenesten er utviklet for mobil, mens andre vil gjerne ha sidene i utskriftsvennlig versjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.