BEDRIFTSTEKNOLOGI

200 GB harddisk

Amerikanske TeraStor Corporation annonserte mandag en ny masselagringsteknologi som gir tidobling i kapasiteten og lavere pris pr. gigabyte i forhold til dagens teknologi. Hvis selskapet lykkes kommer de først produktene på markedet i løpet av 1998.

Jens Kanden
4. mars 1997 - 15:00

TeraStor Corporation, et amerikansk selskap, annonserte mandag en ny masselagringsteknologi som gjør at man kan lagre over 20 GB pr. overflate til en lavere pris pr. gigabyte enn dagens teknologi.

TeraStor har utviklet en teknologi de kaller "Near Field Recording" som er en hybrid mellom dagens magnetiske og laserbaserte optiske lagringsteknologier. Selskapet hevder at den nye teknologien vil overta for tape, magneto-optisk, utskiftbar, og optisk lagring.

- Vår oppgave er å gjøre "Near Field Recording" til en del av neste generasjons masselagringsprodukter, uttalte Jim McCoy, styreformann og administrerende direktør i TeraStor. Nå har vi mange forskjellige lagringsteknologier som dekker forskjellige behov. Bransjen trenger én rimelig, høytytende teknologi som takler alle behov. Vi satser på å gjøre nettopp det.

Teknologien åpner for datalagringsutstyr med flere hundre gigabyte på én disk. Selskapet melder at de vil lisensiere bort teknologien til produsenter, og at vi vil se de første produktene i løpet av 1998. TeraStor holder til i Silicon Valley og ble grunnlagt i 1995 av harddiskveteranene, Jim McCoy - som var med å grunnlegge Quantum og Maxtor, Bill Dobbin - som også var med å grunnlegge Maxtor, og Gordon Knight. Selskapet har fått inn 30 millioner USD i driftskapital fra en rekke investorer, blant annet Microsoft-medgrunnleggeren, milliardæren Paul G. Allen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra