200 individer står for 90 prosent av all søppelpost

90 prosent av all spam genereres av bare 200 enkeltpersoner. De fleste av dem holder til i Boca Raton i Florida, som har fått den tvilsomme utnevnelsen verdens spam-hovedstad.

- De fleste av dem har et rulleblad lenger enn armen din, og bryr seg ikke om det de gjør er kriminelt eller ikke, sier en av Englands ledende antispam-aktivister, Steve Linford.

Nye amerikanske regler ment å redusere problemet vil antagelig bare få det til eksplodere, mener eksperter. USA er i ferd med å vedta en lov som legaliserer utsendelse av e-post så lenge mottakeren har en reell mulighet til å melde seg av listen og så fremt ikke e-posten som sendes ut har et tittelfelt som er villedende. Linford, som er direktør i Spamhaus Project, advarer sterkt mot en slik lov.

Skal du markedsføre deg ved hjelp av e-post, må mottakeren i dag ha gitt sin tillatelse først. Den nye amerikanske loven sier at man kan sende e-post til mottakere som ikke har sagt at de ikke ønsker å motta den.

Spamhaus Project følger aktivitetene til verdens største spammere. "90 prosent av all spam som mottas av nettbrukere i Nord-Amerika og USA sendes av en hard kjerne på færre enn 200 enkeltpersoner", skriver Spamhaus Project på sine nettsider. De fleste av disse er utførlig omtalt på "ROKSO", Register of Known Spam Operations.

- Samtlige spammere vi følger støtter den nye loven fordi den betyr at de ikke lenger behøver å gjemme seg, sa Linford til The Register.

Tatt i betraktning at bare 200 individer skaper det enorme spam-problemet vi har i dag, mener Linford at problemet virkelig vil kvele nettet når 23 millioner amerikanske småbedrifter kan bruke spam som markedsføringsmetode såfremt e-posten ikke har en villedende tittellinje.

Nylig har USA dessuten introdusert et "ikke-ring-meg"-register hvor folk som er lei av telefonselgere kan registrere seg, og dermed slippe de telefoniske salgsoffensivene til alle døgnets tider. Dermed leter telemarketing-selskapene etter nye måter å nå frem på. E-post-utsendelse er antagelig den mest nærliggende.

Linford mener at spam må bannlyses. I så fall vil spammerne måtte holde seg under jorden, og problemet reduseres til et nivå som er håndterbart.

Les mer om:
;