200 millioner kroner årlig for Flatlands pengespill

Det engelskbaserte pengespill-selskapet Playoff estimerer en omsetning på 200 millioner kroner i år. Dermed kan det bli penger i kassen for storeier Halvard Flatland.

Det engelskbaserte pengespill-selskapet Playoff estimerer en omsetning på 200 millioner kroner i år. Dermed kan det bli penger i kassen for storeier Halvard Flatland.

Playoff er et spillselskap som gir brukerne muligheten til å spille odds på sportskamper. Selskapet driver på engelsk konsesjon, men kan tilby pengespill-kamper til norske spillere via nettet. Dette har de lykkes med, og har det siste året greid å karre til seg en plass blant de ledende aktørene i det nordiske markedet.

Selskapet estimerer å omsette for 200 millioner norske kroner i inneværende år, men venter ikke overskudd på millionomsetningen - ennå. Grunnen er en kraftig veksttakst, opplyser selskapet til digitoday.no.

Thomas Wiggen leder selskapet fra London og forteller at de er godt fornøyd med resultatene selskapet har oppnådd.

- Dette er en bransje som opererer med en bruttofortjeneste hvor mellom 8- 9 prosent er regnet som meget godt. Vi har som mål å ha en bruttofortjeneste på 10 prosent, men det greier vi ikke i år, sier Wiggen til digitoday.no.

På en omsetning på 200 millioner kroner betyr dette at selskapet ønsket å sitte igjen med 20 millioner kroner, noe som var målsetningen tidligere i år. Dette ifølge Dagens Næringsliv.

Men selskapet har trampet Norsk Tipping på tærne. Siden Playoff betjener sine brukere fra England trenger de ikke konsesjon for å drive på i Norge. Det er per i dag ulovlig å drive pengespill i Norge, men blant annet Norsk Tipping har fått konsesjon for å prøve ut en pilot med et begrenset antall spillere.

Som digitoday.no tidligere i dag har rapportert, vil det ikke bli aktuelt å åpne opp for lovlige og frie nett-penespill før tidligst høsten til neste år, men mest sannsynlig blir ikke nye lover implementert før til våren 2003.

Wiggen sier til digitoday.no at de har mellom 3 og 4.000 aktive spillere i Norge. Totalt har selskapet 10.000 brukere i hele Norden.

Blant eierne av selskapet finner man blant annet finansmannen Jan Haudemann Andersen og den tidligere TV-kjendisen Halvard Flatland. Flatland skal være største eier i selskapet med 60 prosent av aksjene.

Norsk Tipping reagerer skarpt på Playoff og utenlandske konkurrenter. Les hva monopolisten mener:

Norsk Tipping risikerer å bli sist i Europa på pengespill

Til toppen