BEDRIFTSTEKNOLOGI

2005 blir Microsofts store server-år

2005 blir et server-år for Microsoft. Bill Gates lanserte de første av en lang rekke nye produkter.

16. nov. 2004 - 12:55

2005 blir et år med serverfokus for Microsoft - og det blir et svært hektisk år for selskapet, medgav Bill Gates under sin tale under Microsoft IT Forum her i København i dag.

Microsoft sparker i gang en rekke serverlanseringer i dag og fortsetter utenover gjennom hele året med en lang rekke lanseringer. Her er hva Microsoft lanserte i dag:

Microsoft Operations Manager 2005 ble tilgjengelig i dag. Dette er et administrasjonssystem for IT-sjefer i små og mellomstore bedrifter.

Virtual Server, Microsofts nye produkt basert på teknologi kjøpt fra Connectix. Virtual Server kan brukes både til å teste og simulere store mengder servere. Men hovedmålet er å slå sammen en rekke mindre servere til en stor, virtuell server som administreres som en enhet.

Server Managment Server 2003 er oppdatert med to nye tillegg. Det viktigste er muligheten for IT-sjefer til å bytte ut og oppgradere applikasjoner på PC-ene i bedriften, men også operativsystemene. Under lanseringen dro Gates og en Microsoft-ansatt vekk et veggteppe som skjulte 100 skjermer og PC-er. Fra en konsoll startet man oppgraderingen av maskinene fra Windows 2000, NT 4 og Windows XP, til Windows XP med Service Pack 2.

Systemet tar backup av alle personlige filer og innstillinger, fjerner det gamle operativsystemet og installerer nytt. Hele prosessen med 100 maskiner tok 10 minutter. Med mye data på maskinene, vil prosessen tatt 30-40 minutter, fortalte Gates.

Årsaken er at man ikke installerer, men kopierer over hele images av Windows, noe som går mye fortere.

Microsoft lanserte også i dag et samarbeid med Dell som integrerer Dell og Microsofts administrasjonsprogramer bedre.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.