2008 blir et tøft år for fjorårets tapere

De som ikke tjente penger i fjor, får problemer i år, tror Visma-sjef Øystein Moan.

De som ikke tjente penger i fjor, får problemer i år, tror Visma-sjef Øystein Moan.

2007 var et jubelår for norsk IT-bransje. Kundene sto i kø for å kjøpe produkter og tjenester, men likevel var det ikke alle som klarte å tjene penger.

Fortsatt går det norske IT-markedet godt, men usikkerheten om hvordan børsrasene verden over vil prege IT-selskapene begynner å merkes på aktørene i bransjen. Visma-sjef Øystein Moan spår problemer for norske IT-selskaper, hvis markedet begynner å følge børskursene.

- Endel IT-selskaper har ikke hatt god lønnsomhet i 2007. Hvis man ikke klarer å levere gode resultater i 2007, klarer man det kanske aldri. Det har neppe vært et bedre marked enn i fjor, Øystein Moan, administrerende direktør i Visma, til Dagens Næringsliv.

Moan mener imidlertid også at IT-aksjene fikk seg en trøkk i fjor, og at det vil skjerme selskapene fra de store børsfallene nå.

Året er så vidt kommet i gang, og nå er det en periode der selskapene vil legge frem resultatene for 2007. Det vil trolig være gode resultater hos mange, men det er ikke sikkert det er nok til at markedet belønner selskapets prestasjoner i fjor.

- Jeg tror mye av fokuset vil være hva selskapene tror om 2008, selv når de leverer bra tall fra i fjor, sier Moan, til Dagens Næringsliv.

Til toppen