2300 bedrifter velger gratis webhotell

Guru Software har skaffet seg 2300 kunder til sitt nye webhotell. Kanskje ikke så rart når tjenesten er gratis og du kan vinne 100.000 kroner.

Guru Software har skaffet seg 2300 kunder til sitt nye webhotell. Kanskje ikke så rart når tjenesten er gratis og du kan vinne 100.000 kroner.

25. august lanserte det norske programvareselskapet Guru Software et tilbud som er vanskelig å slå på pris. Selskapet gir bort programvare for å lage innhold og gratis plass på Internett i håp om fremtidig inntekter.

Tjenesten Mamut er myntet på små bedrifter, foreninger, klubber og privatpersoner.

Les om hvordan du skaffer deg gratis hjemmeside:


Tjenesten skiller seg fra andre gratistjenester med den enkle programvare kundene får for å lage hjemmesider. Vanligvis må du lage dine sider i mer avanserte program som for eksempel Frontpage.

Dette har fått kundene til å strømme til. Hele 2300 bedrifter, privatpersoner og organisasjoner har opprettet hjemmeside på Mamut siden tjenesten ble åpnet. Til sammenligning forteller Telenor Nextel at de har 3000 kunder, men at mange av disse kundene har langt mer avanserte hjemmesider enn det Mamut tilbyr.

- Vi er svært fornøyde med etterspørselen, sier Vibeke Hauge, informasjonssjef i Guru til digi.no. - Egentlig skulle vi ha trukket en vinner av pengepremien på 100.000 kroner 1. oktober, men stor etterspørsel etter CD-platen med programvaren og treg postgang gjør at vi skyver trekningen til førstkommende fredag, forteller hun.
Eilert Hanoa, gründer og sjef i Guru, har også store planer utenfor Norge, men vil foreløpig ikke si noe mer om hvordan etableringen i utlandet går. Men programvaren er allerede klar i hele 12 språk - de nordiske, alle de store europeiske språkene - inklusive spansk og portugisisk. Dermed står Guru klar til å dekke Vest-Europa og hele det amerikanske kontinentet.

Til toppen