2300 GB lagringsplass til 35 dollar

En gruppe forskere ved Keele University i Storbritannia har utviklet et tredimensjonalt minnesystem som kan tilby en svært høy lagringstetthet til en rimelig pris.

En gruppe forskere ved Keele University i Storbritannia har utviklet et tredimensjonalt minnesystem som kan tilby en svært høy lagringstetthet til en rimelig pris.

Nok en Opticom-lignende teknologi er under utvikling. Gruppen av forskere ved Keele University i Storbritannia har utviklet et magneto-optisk lagringssystem uten bevegelige deler. Teknologien er ifølge The Register basert på en form for tredimensjonal lagring og har en lagringstetthet på 86 GB med data per kvadratcentimeter. Dette betyr at et vanlig, digitalt armbåndsur kan få plass til å lagre kanskje 100 GB med data. Lagringskapasiteten skal også skalere godt, slik at man vil kunne lagre 2300 GB med data i en enhet på størrelse med et PC-kort. Overføringshastigheten til og fra enheten vil ifølge forskningsgruppen være 100 Mbps.

Produksjonskostnadene for en slik enhet antas å bli 35 dollar.

Forskerne hevder at teknologien enkelt kan tilpasses eksisterende datamaskiner, men at den ikke overraskende behøver videre utvikling før den er klar for masseproduksjon.

Forskerne bak teknologien er fortsatt tilbakeholdne med å avsløre detaljer om teknologien, antagelig fordi gruppen fortsatt venter på å få innvilget flere patentsøknader. Men ifølge The Register utnytter teknologien lagringsegenskaper i en ny familie med legeringer.

Forskningsgruppen fra Keele har i samarbeid med kapitalforvaltningsselskapet Cavendish Management Resources opprettet Keele High Density, et joint venture-selskap som skal markedsføre og lisensiere ut teknologien.

Til toppen