RESULTATERFINANS

24 600 må gå i HP

HP vil bruke tre år på å integrere EDS, og starter med en omfattende nedskjæring.

16. sep. 2008 - 08:36

HP kunngjorde i går sine planer for hvordan de skal integrere det gigantiske IT-tjenesteselskapet EDS som de nylig fullførte overtakelsen av.

Kjøpet av EDS kostet 13,25 milliarder dollar. Hensikten med kjøpet var å gi HP langt større slagkraft innen tjenester, og et bedre utgangspunkt for å konkurrere med IBM.

HP opplyste at de legger opp til å integrere EDS med sin egen tjenesteavdeling i løpet av tre år. Det er en ganske omfattende operasjon: Da sammenslåingen ble kjent i mai hadde EDS 142 000 ansatte, HP hadde 178 000.

Det første som skal skje er å kutte 24 600 årsverk.

Kuttene skal spres over begge selskaper. Halvparten vil skje i USA.

HP sier de regner med nyansettelser tilsvarende om lag halvparten av kuttene i løpet av de tre årene integreringen skal pågå.

Da HP kunngjorde kjøpet av EDS, pekte analytikerne på at en svakhet ved EDS var at de hadde for mange ansatte i USA. Kuttene som nå er kunngjort er langt mer omfattende enn de hadde ventet: Det ventes at nyansettelsene innebærer at kostbar amerikansk kompetanse blir erstattet med rimeligere utenlandsk kompetanse, slik at HP vil være bedre i stand til å konkurrere globalt.

Når omstruktureringen er gjennomført, regner HP med at kostnadene vil være redusert med 1,8 milliarder dollar i året.

De umiddelbare kuttene vil bokføres som en utgiftspost på 1,7 milliarder dollar i HPs regnskap for fjerde kvartal.

HP-aksjen falt i takt med den generelle tendensen på markedet i går, da Wall Street-børsene reagerte på konkursen i investeringsbanken Lehman Brothers, overtakelsen av Merrill Lynch ved Bank of America, og problemene til forsikringsgiganten AIG som også kan være i ferd med å gå overende. Da HPs omstruktureringsplan ble kjent, krøp aksjen noe opp igjen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.