24 nasjoner til norske eZ systems

I dag starter Skien-selskapet eZ Systems sin årlige brukerkonferanse som samler 24 nasjoner.

I dag starter Skien-selskapet eZ Systems sin årlige brukerkonferanse som samler 24 nasjoner.

For tredje år på rad arrangerer norske eZ Systems sin internasjonale brukerkonferanse i Norge. I år skal 24 nasjoner og 120 mennesker samles på noe av det mest norske man kan tenke seg: Gaustablikk Høyfjellshotell. De første gjestene fra Mosambik var torsdag ettermiddag på vei inn.

Kildekoden til eZ Publish kan lastes ned gratis uten lisenskostnader. Publiseringsløsningen skal gjøre det enkelt å lage avanserte nettbutikker, hjemmesider og portaler.

Løsningen er lastet ned over 1,3 millioner ganger, og er i bruk av virksomheter til formål som nettbutikker, firmasider, studiekataloger, blogs og galleri. Mange høyskoler benytter eZ publish til sine Internett- og intranettsider.

I Norge er Nasjonalbiblioteket, Høyskolen i Oslo og Fast brukere, i tillegg til privatpersoner og små bedrifter.

eZ Systems retter seg mot alt fra store internasjonale kredittforetak og storindustrien til bakeren på hjørnet. Selskapet har i dag 46 ansatte, og etablerte i fjor et eget kontor i Tyskland med 10 ansatte.

Med forretningsspråket på engelsk og 15 utlendinger, har Skien-kontoret etter hvert blitt svært så internasjonalt.

– Vårt slagord er åpenhet, sosialisering og deling både av informasjon og kunnskap, sier en av gründerne, Aleksander Farstad til digi.no.

Med åpen programvare og åpne standarder tilgjengeliggjør eZ Systems frihet til åpen kildekode, samtidig som selskapet er en kommersiell aktør.

Inntektene kommer derfor fra salg av selve programvaren, men fra tjenester, support og tilleggsprodukter. Blant annet må bedrifter som ønsker å lage egne kommersielle produkter med basis i eZ Publish, kjøpe en profesjonell lisens.

Tysklandsatsningen har gitt resultater: JDK, et ledende analyseselskap i Tyskland, har rangert eZ systems som en av «the five most promising enterprise content management providers for 2005». Skien-selskapet gikk forbi både Microsoft og EMC.

Til toppen