JUSS OG SAMFUNN

24-timers NRK-søster i gang

Danmarks Radio starter i dag sin nye tjeneste DR Nyheter Online med 15 medarbeidere på heltid. Det blir karakterisert som Danmarks største nyhetssatsing på nettet.

Herman Berg
1. sep. 1998 - 15:48

Ifølge Berlingske Tidende DR Nyheter Online være første nettnyhetstjeneste i Danmarks som oppdaterer 24 timer i døgnet. Redaksjonen består av 15 personer som plukker fra tekst-TV og i tillegg bruker RealPlayer (RealAudio og RealVideo) til å oppdatere brukerne med lyd og bilder.

Det er mer enn hva søsterbedriften NRK gjør på sin web med sendinger fra NRK Dagsnytt og Alltid Nyheter i Real Audio-format og kun enkelte RealVideo-klipp (blant annet fra det nå nedlagte nettprogrammet Spider med Erik Meyn), men ikke fra Dagsrevyen.

Lisbeth Knudsen er ny direktør for DR Nyheter og sier det er det første synlige eksempel på tverrmedialt samarbeid på nyhetssiden.

- Med DR Nyheter Online er vi i full gang med å forberede oss til den tid hvor TV, Internett og computer smelter sammen, til den tid hvor seeren selv plukker sitt fjernsynsprogram sammen etter eget ønske, sier webtjenestens nye redaktør Linda Overgaard til Berlingske Tidende.

Innen år 2000 skal det brukes 7,5 millioner danske kroner før år 2000 for å oppfylle DRs public service-forpliktelser på nettet.

NRK Aktivum opplyste i forrige uke at alle interaktive virksomheter er lagt under den kommersielle virksomheten til Danmarks Radio.

Nyhetstjenesten er imidlertid et annonsefritt område, mens resten av DRs tjeneste, som digi.no skrev i forrige uke, etter planene skal inneholde reklame fra nyttår (se relatert sak i høyre margen) hvis DRs styre godkjenner planene (inkludert danske myndigheter).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.