BEDRIFTSTEKNOLOGI

240.000 norske husstander tilbys bredbånd

Bredbandsbolaget har signert en avtale med Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) som gjør at selskapet kan tilby opptil 240.000 husstander bredbåndstjenester. De første husstandene får tilbud om tilknytning allerede neste måned.

Frode Eriksen
26. apr. 2000 - 16:53

- Vi vil konkurrere med ekte bredbånd, sier fungerende administrerende direktør i Bredbåndsfabrikken, Nils-Petter Tetlie til digi.no.

Han kan ikke si konkret hva selskapet skal tilby i Norge eller hvor tilbudene lanseres først, men bekrefter at tilbudet som husstandene i NBBL først får tilbud om er 10 Mbit/s i begge retninger.

Bredbåndsfabrikkens svenske morselskap, Bredbandsbolaget, tilbyr til sammenlikning 100 Mbit/s i Sverige for 200 kroner i måneden.

Etter det digi.no erfarer vil Bredbåndsfabrikken først lansere sine tjenester i Drammen allerede om få uker, før tjenesten lanseres i Oslo.

Tetlie nøyer seg med å bekrefte at selskapet starter i noen østlandsbyer, og over tid vil selskapet tilby tjenester til NBBL-husstander i østlandsområdet og Sør-Norge. Han regner med at 30-50 prosent av NBBLs medlemmer vil finne tilbudet så interessant at de vil slå til.

- Det er viktig at vi får et riktig bredbåndstilbud i markedet. Vårt tilbud er noe mer reelt enn 2 Mbit/s asymmetrisk fra Telenor. Det å sende TV over et IP-nett krever 4-6 Mbit/s. Vi vil tilby 10 Mbit/s, sier Tetlie som imøteser konkurrentenes reaksjon med interesse.

Bredbåndsfabrikkens tilbud i Norge innebærer en fast tilknytning til en fast pris. Tetlie sier at flere avtaler som inkluderer både forbindelsen til kundene, installasjon av utstyr i hjemmene og et fiberoptisk stamnett er nær sluttføring og signering. Disse avtalene vil sikre Bredbåndsfabrikken reell tilgang til NBBLs medlemmer.

Styreleder i Bredbåndsfabrikken, Peter Ekelund, sier i en pressemelding at avtalen med NBBL gir både boligorganisasjonen og Norge en rask ekspansjon av hele bredbåndsindustrien. Bredbåndsfabrikken etablerte sitt norgeskontor i mars.

I tillegg til båndbredde vil Bredbåndsfabrikken tilby kundene egen førsteutgave av selskapets bredbåndsportal som skal tilby kundene kinofilm, musikk og spill. I tillegg vil kundene tilbys vanlig telefoni.

Det har ikke vært mulig å få noen i NBBL til å kommentere avtalen.

NB: Korreksjon: Setningen

"Bredbåndsfabrikkens svenske morselskap, Bredbandsbolaget, tilbyr til sammenlikning 100 Mbit/s i Sverige for 200 kroner i måneden."

er den 14.09.00 endret til:

"

Bredbåndsfabrikkens svenske morselskap, Bredbandsbolaget, tilbyr til sammenlikning 10 Mbit/s i Sverige for 200 kroner i måneden."

som var det korrekte da saken ble skrevet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.