240 mister jobben i Opplysningen 1881

Telenors nummeropplysning, Opplysningen 1881, mister kunder og må redusere bemanningen med rundt 240 ansatte.

Telenors nummeropplysning, Opplysningen 1881, mister kunder og må redusere bemanningen med rundt 240 ansatte.

I februar i år var det slutt på Telenors nesten 80 år gamle monopol på nummeropplysning. Siden har flere andre selskaper tatt opp kampen med telegiganten.

Telenor har nå besluttet å legge ned avdelingene i Narvik, Volda, Risør og Tynset.

Selskapet vil hjelpe de overtallige med å skaffe seg alternativt arbeid både i og utenfor konsernet, heter det i en pressemelding fra Telenor. Individuelle løsninger for de ansatte skal etter planen være funnet innen 1. november i år.

Les også:

- Mange reagerer sterkt på at Telenor-konsernet den ene dagen feiret seg selv med brask og bram i forbindelse med den storstilte, offisielle åpningen av Fornebu - et arrangement hvor kun det beste var godt nok. Dagen etter legger de ned flere hundrede arbeidsplasser. Dette er en fryktelig tung dag for alle de berørte og deres pårørende, sier hovedtillitsvalgt i Kommunikasjonsforbundet, Grethe Henriksen.


Nedgangen i bruken av den manuelle opplysningstjenesten startet i fjor og er forsterket gjennom 2002. Årsaken skal blant annet være økt bruk av elektroniske tjenester via internett og mobiltelefon. Telenor vil nå drive den manuelle nummeropplysningstjenesten i Norge videre med seks avdelinger.

- Dette kommer som en konsekvens av at politikerne besluttet å oppheve monopolet på Telenors opplysningstjeneste i februar i år. Når Telenor i tillegg valgte å gå inn som eier av konkurrerende selskap, som ikke engang har tariffavtale, skal det ikke mye fantasi til for å forstå at noe kom til å skje, sier Henriksen.

De ansatte ble orientert om nedbemanningene seint tirsdag ettermiddag.

Til toppen