JUSS OG SAMFUNN

24SevenOffice anker igjen

Gir seg ikke, etter at Mamut avviste et forslag om forlik.

21. juni 2010 - 09:23

24SevenOffice sendte fredag ut en børsmelding for å fortelle at Mamut har avslått deres forslag om forlik og at de anker erstatningsdommen på 12,36 millioner kroner avsagt i Oslo tingrett 21. mai i år.

Bakgrunnen for konflikten er at 24SevenOffice hevet sin samarbeidsavtale med Active 24 i oktober 2006, etter at konkurrenten Mamut hadde kjøpt selskapet. Hevingen førte til juridisk strid, og saken havnet i Borgarting lagmannsrett. 24SevenOffice krevde en erstatning på 300 millioner kroner.

Kjennelsen falt i desember 2008 og var et sviende nederlag for 24SevenOffice.

Retten var enstemmig. I dommen heter det at saken «ikke har budt på tvil» og at det er «intet grunnlag for å gjøre unntak fra hovedregelen om at den tapende part skal betale fulle saksomkostninger». Dommen ble stående da Høyesterett avviste å behandle saken.

I juli i fjor bestemte Active24 og Mamut seg for å overlate til Oslo tingrett å utmåle erstatningen som den tapende parten må ut med. Kjennelsen kom 21. mai i år, og gikk altså ut på at 24SevenOffice må betale 12,36 millioner kroner til Mamut.

4. juni i år kunngjorde 24SevenOffice i en børsmelding at de hadde foreslått et forlik overfor Mamut, etter å ha konstatert at partene «har missforstått [sic] hverandre totalt i denne prosessen», og gjentatt at de er «helt uenig» med både premissene, resonnementene og konklusjonen i dommen.

Forliket de foreslo besto av en ordning der Mamut kunne selge 24SevenOffice-produkter på påstått gunstige betingelser.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.