24sevenoffice satser på svensk alternativ

24sevenoffice mistet sin partner til Mamut, men har nå skaffet seg en ny i Sverige i stedet.

24sevenoffice mistet sin partner til Mamut, men har nå skaffet seg en ny i Sverige i stedet.

24SevenOffice og det svenske webhotellselskapet Crystone inngår en strategisk partnerskapsavtale. Avtalen betyr at selskapene sammen tilbyr sine løsninger i det svenske og norske markedet.

Crystone erstatter med dette avtalen 24sevenoffice hadde med Active 24. Det svenske selskapet får eksklusive rettighetene til å levere 24sevenoffice-løsninger i Norge og Sverige blant internett-tjenesteleverandørene.

- Det er vanskelig å estimere den økonomiske effekten av denne avtalen, men på bakgrunn av guiding og markedsundersøkelse utført av Active 24 dreier det seg om rundt 100 millioner over avtalens levetid, sier Stian Rustad , administrerende direktør i 24sevenoffice.

24sevenoffice har gått til søksmål mot Mamuts datterselskap Active 24 etter det de mener er mislighold av avtalen. Selskapet krever inntill 200 millioner kroner i erstatning.

    Les også:

Active 24 var et underskuddsforetak som slet med stort kundefrafall. Selskapet var allikevel attraktiv som partner på grunn av sin store kundeportefølje. Nå er det svenske selskapet Crystone glad for at de fikk partnerskapet med 24sevenoffice som en konsekvens av konflikten om Active 24 mellom 24sevenoffice og Mamut.

- Det var nesten uvirkelig for oss at Active 24, som en del av Mamut konsernet, valgte å missligholde avtalen. Det er jo dette som er fremtiden og nå sitter vi med de eksklusive rettighetene til 24sevenoffice, sier styreleder Mattias Kaneteg i Crystone, i en pressemelding.

Kampen mellom Mamut og 24sevenoffice ble svært bitter etter at Mamut kjøpte Active 24 og tok det av børs. Begge parter beskylder hverandre for dårlig forretningsskikk og det er lite som tyder på at noen avpartene vil bøye av med det første.

Til toppen