BEDRIFTSTEKNOLOGI

24SevenOffice skalerer ned og angriper Mamut

24SevenOffice tror tradisjonelle ERP-leverandører vil tape i kampen mot småkundene i webbaserte løsninger.

19. okt. 2005 - 13:47

Det lille skienbaserte selskapet 24SevenOffice har gjort det bra på å leie ut virksomhetskritiske løsninger over nett. Dette til en svært lav pris i forhold til de store ERP-leverandørene.

I sommer ble selskapet kåret til årets investeringsmulighet av Seed Forum. 24SevenOffice gjennomførte en emisjon på 15 millioner kroner.

Skien-selskapet har utviklet et omfattende webbasert ERP system som har vunnet flere internasjonale priser for teknologien. I dag har selskapet 20 ansatte og 900 kunder på verdensbasis.

24SevenOffice har lenge etterlyst en benchmarking opp mot de tradisjonelle programvareleverandørene, men ingen har ennå tatt utfordringen.

Inntoget av webbaserte systemer som 24SevenOffice, NetSuite og Salesforce har gjort at mellomstore bedrifter også lønnsomt kan benytte outsourcing.

- Vi er fast bestemt på å vinne denne ERP krigen og våre nedskalerte versjoner konkurrerer både på pris og funksjonalitet. I motsetning til de andre tar vi også vare på drift, oppgraderinger, backup og sikkerhet, sier internasjonal direktør Ståle Risa til digi.no.

Han hevder at kundene sparer mellom 40 til 70 prosent på sine IT-kostnader ved å bruke webbasert outsourcing.

Tradisjonelt har outsourcing i praksis vært forbeholdt de store som kutter ut flere servere, IT bemanning og lisenskostnader.

Men 24SevenOffice merker en stadig større pågang av småbedrifter og enkeltmannsforetak som er lei av dyre IT-konsulenter, oppgraderinger av programvare og tap av data.

Nå har 24SevenOffice lansert to nedskalerte versjoner som konkurrerer direkte med det laveste programvare sjiktet som Mamut og Datax.

Ved å benytte et webbasert system slipper kunden serverdrift, oppgraderinger av programvare, dyre og tidkrevende integrasjonsprosjekter og bekymre seg for backup.

En slik løsning vil innebære så store innsparinger for kunden at Risa ikke tror det vil være rom for tradisjonelle ERP-leverandører i løpet av en fem års periode.

24SevenOffice, som frem til nå har vært forbeholdt det større sjiktet, merker en stadig større pågang av småbedrifter og enkeltmannsforetak som er lei av dyre IT- konsulenter, oppgraderinger av programvare og tap av data.

- Emisjonen på 15 millioner skal utelukkende gå til salg og markedsføring, forteller Risa som lover en frisk ERP-krig.

I USA eksploderte dette markedet i 2004, og Norge og Europa vil komme for fullt i løpet av neste år, spår han.

Skien-selskapet har vunnet flere internasjonale priser for sitt egenutviklede webbaserte ERP system. I dag har selskapet 20 ansatte og 900 kunder på verdensbasis.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.