RESULTATERFINANS

24SevenOffice varsler oppkjøpsraid

En emisjon skal skaffe kapital for å kjøpe andre selskaper som sliter.

30. nov. 2009 - 08:06

24SevenOffice varslet fredag garantert emisjon til tegningskurs over børskurs torsdag kveld. I en pressemelding heter det at mange selskaper «sliter med stram likviditet og lav vekst» og at det igjen åpner for å gjøre gode oppkjøp.

24SevenOffice har fra før en tilgjengelig bankkreditt på 14 millioner kroner til oppkjøp, og ønsker å styrke oppkjøpsevnen ytterligere. De vil derfor gjennomføre en garantert emisjon på 6 millioner kroner ved å utstede 1 million aksjer til 6 kroner per aksje. Dette er over gårsdagens sluttkurs.

Meldingen sier ellers at ulike oppkjøpskandidater vurderes fortløpende.

Den videre gangen i saken er at det skal utarbeides et prospekt som må godskjennes av selskapets styre og av tilsynsmyndighet. Deretter skal styret treffe et endelig vedtak om å forhøye aksjekapitalen. Man antar at et slikt vedtak skal kunne fattes innen årsskiftet.

24SevenOffice overrasket nylig ved å levere et positivt kvartalsresultat, etter å ha tapt penger siden 2006. Selskapet er det eneste børsnoterte programvarehuset i Europa som leverer all sin programvare i form av webbaserte tjenester, altså som SaaS («software as a service»).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.