BEDRIFTSTEKNOLOGI

25.000 i finnerlønn for utvikler

Det lille programvarehuset Tordivel AS har jobbet i to år med å finne en erfaren teknisk programvareutvikler uten å lykkes. I frustrasjon forsøker selskapet en ny strategi. - Vi betaler kr 25.000 i finnerlønn til den som setter oss i kontakt med den rette, forteller daglig leder, Thor Vollset.

Jens Kanden
15. jan. 1997 - 10:00

Den norske programvarehuset Tordivel AS har jobbet forgjeves i to år med å finne en utvikler med 3 - 4 års erfaring.

- I og med at vi ikke har lykkes med å finne den rette, må vi prøve noe nytt, forteller Thor Vollset, daglig leder i selskapet. Vi tilbyr 25.000 kroner til den som setter oss i kontakt med en erfaren utvikler eller billedbehandler som vi ansetter. Tipseren får 10.000 kroner ved ansettelse og 15.000 kroner etter seks måneder. Man kan gjerne tipse om seg selv.

- For et lite selskaper det vanskelig å tiltrekke seg gode folk. Arbeidstakere tror at arbeidsplassen i store selskaper er sikre, men ta en titt på Ericssons avgjørelse om å legge ned bedriften i Arendal med sine 400 ansatte. Vi har holdt på siden '92 hvor vi omsatte for 1 million kroner. Nå er vi seks personer og skal bli ni, og i '96 omsatte vi for 6 millioner kroner med 600.000 kroner i overskudd. Et veldrevet, lite selskap som vårt kan tilby tryggere og bedre arbeidsplasser enn mange store selskaper, hevder Vollset.

- Vi har sjekket med rekrutteringsselskaper, men de skal ha 150.000 kroner for et slikt oppdrag. Med et overskudd på 600.000 kroner blir det menigsløst å betale et slikt beløp. Det er klart at hvis vi lykkes med denne strategien slipper vi billig unna i det umulige arbeidsmarkedet vi har nå, avslutter Vollset.

(Ta en titt selv hvis du er http://www.tordivel.no/winledig.htm>en erfaren utvikler eller http://www.tordivel.no/biledig.htm>en dyktig billedbehandler.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.