25 ganger så raskt på kobbertråden

AccessLan Communications lanserte onsdag en serie produkter som skal gi dedikerte tilknytningslinjer til Frame Relay en kraftig økning i båndbredden

AccessLan Communications lanserte onsdag en serie produkter som skal gi dedikerte tilknytningslinjer til Frame Relay en kraftig økning i båndbredden

AccessLan Communications hevder å kunne tilby en produktfamilie basert på SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line) som skal gi leverandører muligheten til øke båndbredden på sine dedikerte fastlinjetjenester opp til 1,5 Mbps full-dupleks. Kostnaden skal være sammenliknbar med dagens 56 kbps digitale datalinjer. I tillegg skal produktserien gjøre tjenesteleverandørenes kostnader forbundet med drift og kundeservice betydelig lavere, gjennom å forenkle og effektivisere deres Frame Relay nettverk og kobberledningsnettverk.

Ved å knytte sammen et stort antall abonnenter på en statistisk multiplekset Frame Relay hovedlinje, skal AccessLans Total Access-løsning eliminere behovet for å ha infrastruktur for tidsdelt multipleksing Dette skal redusere tjenesteleverandørenes overføringskostnader og øke utnyttelsen av eksisterende Frame Relay eller ATM stamnettsvitsjer betydelig.

Produktserien består av AccessLoop 100 DSU (Data Service Unit), AccessEdge 200 IP ruter, AccessCentral 2000 koblingspunkt og AccessControl administrasjonsprogramvare. AccessLoop og AccessEdge er enheter som skal plasseres mellom et LAN og et WAN for å konvertere lokalnettrafikk om til Frame Relay for å kunne transportere den over en SDSL-linje.

AccessCentral 2000 er en multiplekser som skal plasseres hos leverandøren. Enheten kobler sammen SDSL-linjene til en hovedlinje (trunk) som igjen kobles til en Frame Relay svitsj.

Alle de fire produktene vil bli tilgjengelige på markedet i løpet av juni måned. AccessCentral 2000 har en grunnpris på 20.000 dollar pluss 476 dollar per port, AccessEdge 299 koster 1150 dollar og AccessLoop 100 er beregnet å koste 850 dollar. AccessControl prissettes etter nettverksstørrelsen, og starter på 20.000 dollar.

(Kilder: AccessLan, Network World, Nätverk & Kommunikation)

Til toppen