BEDRIFTSTEKNOLOGI

250 datainnbrudd mot Pentagon

En ledende amerikansk sikkerhetsoffiser har innrømmet at utenforstående greide å bryte gjennom sikkerhetssperrene rundt forsvarsdepartementets informasjonssystemer ved mer enn 250 anledninger. I år vil tallet på datainnbrudd trolig dobles, skriver Reuters.

Eirik Rossen
24. okt. 1997 - 12:58

Under en tale til tidligere sikkerhetsoffiserer sa direktør Kenneth Minihan i det nasjonale sikkerhetsbyrået NSA (National Security Agency) at svakhetene i USAs datanettverk har vært utnyttet av utenforstående.

Minihan lot Reuters gå gjennom notatene til talen. Han sa ikke noe om hvem innbryterne kunne være eller hva slags informasjon de kan ha fått tak i eller ødelagt.

Reuters peker på at kongressens revisjonsorgan General Accounting Office i mai i fjor anslå tallet på angrep mot forsvarets IT-anlegg til 250.000 i 1995, uten å si noe om hvor mange av angrepene hadde lykkes. Men Pentagon-talsmenn sa de ikke visste om noe tilfelle der hemmeligheter hadde blitt tappet.

Minihan gjorde et poeng av at USAs økende avhengighet av informasjonsteknologi gjør det mer utsatt for fiendtlig innstilte stater, geriljagrupper, narkotikaligaer og organisert kriminalitet. Han sa at USA har et svakt grunnlag for sin informasjonsstruktur, og at det kan komme til å koste landet dyrt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.