250 nye spilltitler i vente

Flere hundre nye dataspill ventes å komme på markedet de nærmeste ukene. Julehandelen er særdeles viktig for dataspillbransjen.

Flere hundre nye dataspill ventes å komme på markedet de nærmeste ukene. Julehandelen er særdeles viktig for dataspillbransjen.

Ifølge Associated Press (AP) er det beregnet at 250 nye dataspill vil komme på markedet i løpet av de nærmeste ukene. Salget i disse ukene utgjør omtrent halvparten av den totale omsetningen til spillbransjen.

Det er først og fremst spill til de rene spillplattformene som dominerer. Ifølge Associated Press er spill for PC-er nærmest blitt et nisjeområde.

    Les også:

Blant titlene som ventes å havne under mange juletrær i år, er Terminator 3: Rise of the Machines. Dette skal komme på markedet samtidig med DVD-utgaven av filmen.

Et annen film som blir gjengitt som spill, er Ringernes Herre: Atter en konge. The Lord of the Rings: The Return of the King, som er basert på hendelser i filmen, strategispillet The Lord of the Rings: War of the Ring og The Hobbit/Hobbiten er alle nye spill basert på Tolkiens bøker.

Blant krigsspillene ventes Call of Duty, Medal of Honor: Rising Sun og Counter-Strike for Xbox å bli de som får mest oppmerksomhet.

AP trekker fram spillene Xbox Music Mixer, Karaoke Revolution og DDRMAX2 Dance Dance Revolution for de som er mer interessert i sang og dans enn i å krige. De to førstnevnte er karaokeprogrammer for henholdsvis Xbox og PlayStation 2, mens det sistnevnte er et spill hvor to spillere kan konkurrere om å danse best.

De mer sportsinteresserte vil kunne glede seg over snowboardspillene Tricky SSX3 og Amped og skateboardspillet Tony Hawk's Underground, samt basketballspillet NCAA March Madness og tennisspillet Top Spin.

Andre titler AP mener skiller seg ut fra mengden, er skattejaktspillet Prince of Persia: The Sands of Time, Uru: Ages Beyond Myst og science fiction-spillet Deus Ex: Invisible War.

I tillegg kommer det to nye spill i Final Fantasy-serien. Final Fantasy XI er et Internett-basert rollespill for massevis av samtidige brukere med PC, mens Final Fantasy X-2 er et PlayStation 2-spill basert på en historie.

Mario Party 5 for GameCube tilbyr hele 60 småspill som du må kjempe deg gjennom får å gjenopprette fred i Dream World. Mario Kart: Double Dash" skal være spesielt morsom hvis to spillere samarbeider - den ene kjører og den andre sitter i baksetet og kaster ut gjenstander for å hindre konkurrentene.

Til toppen