SIKKERHET

2500 personnumre ble lekket etter at e-post ble sendt til feil person

– Det er selvfølgelig ikke OK, men det er en menneskelig feil, sier Betina Bisp Jensen i Aalborg kommune.

To mennesker med samme navn var nok til å skape forvirringen som førte til at 2500 danske personnumre kom på avveie. Helsetrygdkortet er kun en illustrasjon med et fiktivt nummer.
To mennesker med samme navn var nok til å skape forvirringen som førte til at 2500 danske personnumre kom på avveie. Helsetrygdkortet er kun en illustrasjon med et fiktivt nummer. Illustrasjon: Region Hovedstaden
Lasse Skovgaard, Version 2
30. juni 2022 - 19:00

2500 innbyggere i Danmark har fått personnummeret sitt lekket etter at en ansatt i Aalborg kommune ved en feil sendte en e-post til feil mottaker. Mottakeren heter det samme som den forskeren ved Copenhagen Business School som skulle ha mottatt e-posten.

Det skriver DR.

– Det er selvfølgelig ikke OK, men det er en menneskelig feil, sier Betina Bisp Jensen i Helse- og kulturforvaltningen i Aalborg kommune. Hn lover at administrasjonen ikke lenger skal dele personopplysninger på e-post.

Ifølge Aalborg kommune er det ingenting som tyder på at informasjonen som er lekket, er misbrukt.

Slik ser det ut på hackergruppens nettside. De truer med å publisere filene til selskapet. Digi har sensurert navnet og nettadressen til hackergruppen
Les også

Utsatt for angrep: – Det var noen hyggelige hackere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.