26-åring drar inn gigantiske summer etter at Snapchat gikk på børs

Snapchat-gründerne Bobby Murphy (t.v.) og Evan Spiegel er god for til sammen 11 milliarder dollar etter børsnoteringen av teknologiselskapet, skriver DN.
Snapchat-gründerne Bobby Murphy (t.v.) og Evan Spiegel er god for til sammen 11 milliarder dollar etter børsnoteringen av teknologiselskapet, skriver DN. (Bilde: Richard Drew)

Snapchat prises høyere enn norske selskaper som Telenor, DNB, Norsk Hydro og Orkla. Det er bare Statoil som slår Snaps totale markedsverdi på 260 milliarder kroner. Det skriver Dagens Næringsliv

Den amerikanske finansanalytikeren Brian Hamilton mener selskapets eksplosive aksjefest kommer til å minne mer om et dårlig nachspiel på tampen av året. 

Tapte 4,2 milliarder i 2016

Ifølge New York Times mener analytikeren at markedsverdien er satt alt for høyt, all den tid Snapchat tapte mer enn 4,2 milliarder kroner i 2016.

– For å rettferdiggjøre en slik verdivurdering må selskapet vokse med mer enn 50 prosent, og levere en resultatmargin på 25 prosent de neste ti årene. Det er ikke akkurat gitt når pengene renner ut i et så stort tempo, sier han til den amerikanske avisen.

Ifølge DN prises DNB til 226 milliarder, Telenor til 204 milliarder, og Norsk Hydro til 99 milliarder kroner. 

Føk rett til topps

Teknologiselskapet mente på forhånd at bildedelingstjenesten var verdt rundt 200 milliarder kroner, men da børsnoteringen var et faktum før Snap-aksjen til topps på New York Stock Exchange.

Der nådde aksjen en toppnotering på 27,09 dollar fredag kveld – ti dollar mer enn utropspris. 

Aksjeanalytiker Brian Wieser i Pivotal Research Group er sikker på at oppturen ikke skal fortsette. Han anbefaler alle sine kunder å selge unna, skriver DN.

Ifølge DN sier Wieser at Snap har uerfarent lederskap, og at selskapet kommer til å møte mye motstand når Facebook skrur opp tempoet i teknologikappløpet fremover. 

– Vi verdsetter Snap-aksjen til ti dollar ved utgangen av 2017, skriver Wieser i en analyse av Snap.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen