SIKKERHET

29 berørt av dataglipp i Drammen kommune – de berørte blir ikke informert

Etter en intern dataglipp ble personnumrene til 29 drammensere publisert åpent på kommunens hjemmeside. Kommunen beklager, men de berørte er ikke informert.

Datatilsynet vurderer alvorsgraden til å ikke være spesielt høy, men anbefaler Drammen kommune å varsle de berørte.
Datatilsynet vurderer alvorsgraden til å ikke være spesielt høy, men anbefaler Drammen kommune å varsle de berørte. Bilde: Kurt Lekanger
2. juli 2020 - 08:38

Årsaken til det er at ingen ser ut til å ha åpnet pdf-filen der personnumrene ble lagt ut. Filen lå ute en uke.

– Vi har vurdert at vi ikke skal informere de berørte, da brukerstatistikken på våre hjemmesider viser at ingen åpnet pdf-filen i den perioden det lå ute, sier konstituert avdelingsleder Parminder Kaur Bisal ved Politisk Sekretariat i Drammen kommune til Drammens Tidende.

Feilen oppsto i forbindelse med rekruttering av meddommere.

Datatilsynet har sett på saken, og vurdert alvorsgraden til å ikke være særlig høy. De anbefaler imidlertid varsling av de berørte.

– Vi må legge til grunn at kommunen har gjort en selvstendig vurdering av dette, og veid opp mot ulike hensyn. Samtidig er det slik at det bør være en hovedregel at de berørte informeres om hva som er skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Janne Stang Dahl i Datatilsynet til avisa.

«Operation Triangulation» benytter en angrepskjede med svært mange ledd. Den har gitt angriperne full tilgang til operativsystemet i både eldre og helt nye Iphone-mobiler, blant annet ved å omgå avanserte, maskinvarebaserte beskyttelsesmekanismer.
Les også

Superavansert «hack» kan ha gitt angripere full Iphone-tilgang i flere år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra