JUSS OG SAMFUNN

3.000 nedlastinger av eksklusiv PDF-Aftenposten

Gårsdagens utgivelse av gratis papiraftenposten på Internett ble en engangsforeteelse. Natt til fredag ble konflikten løst, etter et kompromiss mellom Schibsted Trykk og Aftenpostens Grafiske Klubb.

19. jan. 2001 - 13:14
digitoday.no

Aftenposten Interaktiv

Konflikten har sin bakgrunn i tiltak som kunne redusere overtidsbruken ved Schibsted Trykk i Nydalen. Prosjektet ble startet i fjor høst og toppet seg sist uke da mange av de trykkeriansatte sykmeldte seg etter brudd i forhandlingene. Konsekvensene ble at Verdens Gang ble forsinket ut til aviskioskene og hundretusenvis av eksemplarer av Aftenposten aldri dukket opp hos abonnentene.

I en pressemelding skriver Aftenposten at man har kommet til enighet både om bemanningssituasjonen og påstandene om aksjoner pluss erstatningsspørsmålet. Begge punkter måtte avklares før stridsøksen kunne legges ned.

Aftenposten Grafiske Klubb (AGK) innrømmer, ifølge pressemeldingen, at det har foregått tariffstridige og ulovlige aksjoner fra 11. januar til 18. januar. AGK beklager det inntrufne og "forplikter seg til å gjøre sitt ytterste for at slike episoder ikke skal skje igjen".

Ledelsen i Schibsted Trykk AS sier på sin side at de har godtatt å droppe erstatningskrav fra AGK "under forutsetning av at AGK respekterer sin forpliktelse til å forhindre tariffstridige og ulovlige aksjoner".

Schibsted skrev i en pressemelding torsdag at selskapet har hatt et totalt økonomisk tap på mellom 25 og 30 millioner kroner som følge av at annonsører og abonnenter må krediteres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.