3.300 må forlate Ericsson

Ericsson bekrefter i dag at selskapet tyr til nye masseoppsigelser for å få selskapet på rett kjøl. Alt i alt må 3.300 ansatte forlate den svenske teleutstyrsprodusenten.

Som digitoday skrev i dag tidlig må Telefonaktiebolaget L M Ericsson si opp flere tusen ansatte for å få orden på selskapets økonomi.

I en pressemelding opplyser Ericsson at arbeidsstokken i Kumla skal reduseres med 1500 personer - ned fra dagens 3200 ansatte til 1700 ansatte. I tillegg skal virksomheten i Linköping outsources til Flextronics, noe som betyr ytterligere 600 overtallige. Til sist skal de britiske fabrikkene i Carlton og Scunthorpe, som begge produserer mobiltelefoner, legges ned i løpet av tredje kvartal, noe som medfører at 1200 ansatte mister jobbene sine.

Totalt er det altså 3.300 Ericsson-ansatte som nå må finne seg noe nytt å gjøre.

Disse og andre sparetiltak skal etter planen redusere Ericssons årlige kostnader med 20 milliarder svenske kroner, med full virkning fra 2002, opplyser konsernsjef Kurt Hellström, som også iverksetter full ansettelsesstopp i selskapet.

Den 20. april skal Hellström legge fram en endelig spare- og effektiviseringsprogram for å bringe Ericsson tilbake på banen som en av telemarkedets kjappeste aktører.

Til toppen