3 lover fremdeles å bygge norsk 3G-nett

Svenske 3 fikk norsk 3G-lisens i 2003 og har enda ikke satt opp en mast, men lover på nytt at nettet kommer.

3 lover fremdeles å bygge norsk 3G-nett

Svenske 3 fikk norsk 3G-lisens i 2003 og har enda ikke satt opp en mast, men lover på nytt at nettet kommer.

3 med blant annet en etablering i Sverige var veldig tidlig ute pioneerene i Europa på 3G, noe som har bidratt sterkt prispress på mobildata og mobilsamtaler i Sverige.

Men her i Norge er det fremdeles bare bygget to 3G-nett, bygget av Netcom og Telenor som fra før av har de to eneste landsdekkende GSM-nettene.

Håpet var derfor at 3 som skaffet seg den tredje norske 3G-lisensen i september 2003 skulle øke konkurransen i det norske mobilmarkedet, men 3 har fremdeles ikke satt opp en eneste mast i Norge til tross for at selskapet gjentatte ganger har lovet å starte utbyggingen.

    Les også:

Årsaken til den manglende utbyggingen i Norge er ikke så vanskelige å forstå. 3 går fremdeles med et dundrende underskudd i Sverige og en norsk utbygging vil kreve nye milliarder. 3 Sverige gikk i de første kvartalene i fjor med et underskudd på nesten fire milliarder svenske kroner.

Men under en konferanse går gjentok 3-sjef Shlomo Liran løftene, men på spørsmål fra dagensit.no vil han heller ikke nå gi noen indikasjon på dato for byggestart.

Liran lover at når 3 starter utbyggingen skal de bygge et landsdekkende 3G-nett, selv om konsesjonen lar dem bare konsentrere seg om de største byene.

Til toppen