3 planlegger mobil musikkradio

3G-selskapet 3 tror ikke på nedlastning av musikk og lanserer i stedet 40 musikk-kanaler.

3G-selskapet 3 tror ikke på nedlastning av musikk og lanserer i stedet 40 musikk-kanaler.

Telenor og Netcom har åpnet sine 3G-nett, men foreløpig er det lite med tjenester utover den rene nedlastningshastigheten.

Det er Hutchinson Whampoa-eide som både er markedsleder på antall 3G-kunder i Europa og som leder an utviklingen av nye tjenester. Selskapet har nå offentliggjort at man skal bruke 3G-båndbredden til å gi selskapet brukere 40 musikkanaler, skriver Teleavisen.

Tilbudet er ekstra interessant for norske brukere, for 3 skal bygge et 3G-nett i Norge, selv om dette nettet neppe vil åpne før til neste år.

3 påpeker med sitt valg de forskjellige forretningsmodellene mobilaktørene nå velger. En del, blant annet Telenor, prøver seg å selge musikk over nett for nedlastning. Samtidig forsøker flere aktører, blant annet Nokia å etablere en standard for radio over mobilnett, men da sendt over egne frekvenser.

3 velger tredje modell - å brukere velge og få strømmet musikk med eksisterende båndbredde.

- Vi tror at musikk på mobilen skal være pakketert og presentert akkurat som kabel-tv-selskapene gjør med sine tilbud. Å laste ned musikk til mobilen er ikke særlig meningsfullt med tanke på den begrensede minnekapasiteten, sier informasjonssjef Erik Hönrfeldt til nyteknik.se.

Tjenesten 3 skal lanserer blir ikke gratis. Tjenesten vil koste 49 svenske kroner i måneden.

Til toppen