3 vil ha norsk UMTS-lisens

Hi3G Access Norway AS, eller rett og slett bare 3, er den eneste interessenten som har meldt seg for den ene av de to ledige norske UMTS-konsesjonene.

Hi3G Access Norway AS, eller rett og slett bare 3, er den eneste interessenten som har meldt seg for den ene av de to ledige norske UMTS-konsesjonene.

- I auksjonen over to ledige 3G konsesjoner i Norge har vi mottatt bud på kroner 62 millioner fra Hi3G Access Norway AS, opplyste Post- og teletilsynet på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag.

Samferdselsdepartementet vil formelt tildele selskapet konsesjon ved innbetaling av auksjonssummen.

Hutchison-eide 3 var først ute med et komerrsielt UMTS-nett i Sverige, selskapet er faktisk fremdeles enerådende i det svenske markedet, og med en norsk lisens i tillegg blir 3 den så langt eneste helnordiske operatøren som er oppe og går.

Minstekravene i konsesjonene til dekningsomfang og utbyggingshastighet omfatter 3G-dekning til 30 prosent av befolkningen innen seks år fra konsesjonsutdelingen. Dermed slipper 3 vesentlig rimeligere unna enn de to andre konsesjonærene - Telenor og NetCom. I praksis kan 3 slippe unna med å bygge nett utelukkende i de tre befolkningstette områdene Oslo, Bergen og Trondheim.

I forhold til forrige 3G utlysning har kravet om betaling av minstepris på 200 millioner kroner per konsesjon blitt tatt bort. Det skal likevel betales årlig frekvensavgift fra og med 2004. I 2003 ble avgiften satt til 20 millioner kroner per konsesjon.

Auksjonen har sammenheng med at Tele2 og Broadband Mobile ASA tidligere har levert inn sine konsesjoner for 3G i Norge.

Til toppen