UTVIKLING

30.000 app-prosjekter på 48 timer

Stor interesse for Windows app-skaper.

Windows Phone App Studio har fått langt større interesse enn hva Microsoft forventet da den ble lansert tidligere denne uken.
Windows Phone App Studio har fått langt større interesse enn hva Microsoft forventet da den ble lansert tidligere denne uken. Bilde: digi.no
9. aug. 2013 - 12:27

Techcrunch melder at Windows Phone App studio har blitt en langt større suksess enn hva Microsoft hadde forventet.

Som digi.no skrev onsdag lanserte programvaregiganten et verktøy for å lage apper tilpasset brukere som ikke har noen programmeringskunnskaper.

Mer enn 30.000 app-prosjekter ble startet de første to døgnene verktøyet har vært tilgjengelig, offentliggjorde Microsofts Bryan Tomlinson på podcasten Windows Developer Show.

Faktisk har Microsoft måtte hindre interesserte brukere tilgang som følge av den store interessen.

Microsofts Windows Phone er langt etter både Apples iOS og Googles Android. Ifølge oppdatert statistikk har de en markedsandel på 3,7 prosent. Selv om plattformen er den som vokste mest relativt sett er Microsoft en mygg i smart-telefonmarkedet. Android er markedsleder med rett i underkant av 80 prosent av markedet, mens Apples iOS står for 13,2 prosent.

Som utfordrer i markedet sliter også Windows Phone med app-tilbudet. De ligger langt bak tilbudet som Android og iOS kan vise til. Dette er også den åpenbare årsaken til at de denne uken lanserte verktøyet for å lage apper.

Hvor mange av de 30.000 app-prosjektene som vil munne ut i populære og brukbare apper er enda for tidlig å si. Men for Microsoft er tallene viktige: Dess flere apper de klarer å få inn i porteføljen, dess bedre er det.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.