30 millioner for å lese og sortere norsk tekst

Nå er den smarte søke/agentsystemet til Nettet.no ferdig. Selskapet har inngått sin første samarbeidsavtale med Software Innovation.

Sterkt forsinket, begynner nå Nettet.no å bli klar. Selskapet har jobbet i halvannet år med utviklingen av sin søkesystem/agent-teknologi og har brukt 30 millioner kroner. Systemet er nå så og si ferdig, forteller Kjetil B. Mathisen til digitoday.no.

Basert på teknologi fra engelske Autonomy Inc lager Nettet.no et system som skal la brukere lete og få sortert nyheter og dokumenter, både på Internett og på bedriftsinterne nett. Du kan allerede bruke den nettbaserte tjenesten som selskapet har kalt YesJames.

- Vi ble ferdig med systemet for noen uker siden, men vi har ikke tatt den siste finpussen på utseende. YesJames vil være en gratis-tjeneste, den er egentlig bare en reklame for våre betalte systemer, forteller Mathisen.

Mulighetene
Nettet.no har utviklet en rekke moduler som bruker Autonomy, et system som klarer å analysere tekst på alle språk. Modulene gir deg følgende muligheter nyhetsanalyse:

- Agent - Få varsling om nyheter som passer dine interessefelter

- Søk i fritekst - søk basert på tekstanalyse

- Relaterte artikler: Finn nyheter om samme tema.

- Nettet.no lar deg søke selv eller bla i ferdig sorterte kategorier.

Systemer lar deg lete i og få servert nyheter fra en rekke norske nettsteder, blant annet digitoday.no. På grunn av kapasiteten det vil kreve, lar hverken Autonomy eller Nettet.no deg søke på hele Internett.

Nettet.no skal selge sine løsninger til bedrifter som vil la ansatte overvåke nyhetsbilde på Internett eller finne informasjon som andre ansatte har lagret.

I dag ligger det fleste brev og dokumenter sortert i mapper ut i fra eier eller kunde. Systemene fra Nettet.no vil ansatte blant annet kunne søke etter dokumenter på bedriftens servere eller bli varslet om nye dokumenter om emner de arbeider med. Man kan også lage ferdige, emnebaserte kataloger, forteller Mathisen.

Nettet.no har allerede landet en viktig samarbeidspartner. Software Innovation lager systemer for dokument-administrasjon. Nå skal de to selskapene integrere sine produkter, slik at Software Innovation-brukere får de avanserte søke- og sorteringsmulighetene.

- Avtalene gir oss tilgang til kundemassen til Software Innovation, forteller Mathisen.

Til toppen