300 millioner lisenser for Novell eDirectory

Avtaler med over 40 uavhengige programvareleverandører det siste halvåret har bidratt til 300 millioner lisenser for Novell eDirectory.

Avtaler med over 40 uavhengige programvareleverandører det siste halvåret har bidratt til 300 millioner lisenser for Novell eDirectory.

Novell har siden juli i fjor undertegnet distribusjonsavtaler for katalogtjenesten eDirectory med 40 uavhengige programvareleverandører, blant dem Yahoo!, Tibco og Telia IT Service. Avtalene har bidratt sterkt til å øke tallet på eDirectory-lisenser verden over til 300 millioner.

eDirectory er det nye navnet på det som tidligere var kjent som Novell Directory Services eller NDS, en katalogtjeneste som Novell har tilpasset nær sagt alle plattformer, og som er en forgjenger og sterk konkurrent til Microsofts ActiveDirectory. eDirectory utgjør kjernen i en rekke av Novells egne tjenester, i tillegg til at det er et eget produkt.

Hensikten med eDirectory er å få en enhetlig katalog over brukere og utstyr, med tanke på enklere og rimeligere drift, bedre sikkerhet, enklere pålogging til tjenester, og en sterkere grad av personlig og rollebasert tilpasning av IT-arbeidsmiljøet. eDirectory inngår gjerne i portaler, e-handelsplattformer og andre større systemer. Compaq valgte i fjor høst å satse på eDirectory som nøkkelbestanddel av driftsverktøy for heterogene systemer, se artikkelen Compaq: La Novell rydde opp i heterogene nettverk.

Til toppen