ANALYSER

- 300 millioner vil kjøpe Windows-pc i år

Microsoft tror på høye salgstall, men også at hver sjette pc vil leveres med noe annet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2010 - 11:11

- I år vil det selges mer enn 300 millioner pc-er. Det sier prognosene. Windows vil være installert på 300 millioner av disse pc-ene, sa Kevin Turner, Chief Operating Officer i Microsoft, under en tale ved CeBIT-konferansen i Hannover i forrige uke, ifølge Softpedia.com.

- Faktum er, tatt i betraktning den suksessen Windows 7 har hatt i markedet så langt, at 300 millioners merket er et realistisk mål, la han til.

Turner sa riktignok ingenting om hvor stor andel av dette som vil være Windows 7-lisenser. Microsoft leverte 90 millioner Windows 7-lisenser de fire første månedene etter lanseringen, som skjedde i slutten av oktober i fjor. Tallene inkluderer riktignok også lisenser som er bestilt av kanalen, men som ennå ikke er solgt til sluttkunder.

Analyseselskapet Gartner mener at det vil bli solgt 366,1 millioner pc-er i år. Dette betyr at 66,1 millioner pc-er vil bli utstyrt med et annen operativsystemet enn Windows, ifølge Microsoft. De fleste av disse vil trolig være Apple-maskiner med Mac OS X. Men tallene inkluderer også mini-bærbare pc-er (netbooks), som Gartner mener vil fortsette å bidra betydelig til det økte pc-salget i 2010.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.