32 tommers LCD tv-er snart vanlige

Tilgjengeligheten av større LCD tv-er vil bli langt bedre når nye produksjonsmetoder snart tas i bruk.

Tilgjengeligheten av større LCD tv-er vil bli langt bedre når nye produksjonsmetoder snart tas i bruk.

Selv om det tilbys LCD tv-er med skjerm på opptil 55 tommer, er det tv-er med 20 tommers LCD-skjermer det selges mest av, ifølge Peter Chen, daglig leder for BenQs divisjon for digitale medier, til Digitimes.

Chen mener at størrelsen på de mest solgte LCD tv-ene vil vokse til 28 eller 32 tommer innen andre kvartal i 2005.

Innen den tid ventes det at mange av de taiwanske produsentene av LCD TV-er vil fase ut tv-ene som i dag har 30-tommers skjerm til fordel for skjermer på 32 tommer tidlig i 2005. Det mener Chen at prisen på 30-tommers LCD tv-er vil falle betydelig i fjerde kvartal i år.

    Les også:

Kuo Chen-Lung, assisterende visepresident i LCD tv-divisjonen til Chi Mei Optoelectronics (CMO), er uenig med Chen når det gjelder utfasingen av tv-er basert på 30-tommers LCD-paneler. Han sier til Digitimes at CMO ikke har noen planer om å slutte å markedsføre 30-tommers tv-er, selv om selskapet neste år vil komme med modeller med 32-tommers panel.

Kuo sier videre at prisen på 30-timmers LCD tv-er faller fordi selskapet har lykkes med å ta i bruk en ny ODF-prosess (One-Drop-Fill) for å lage produktene. Den nye prosessen skal ifølge Kuo redusere fylletiden for flytende krystaller fra 4-5 dager til mindre enn én time.

Til toppen