BEDRIFTSTEKNOLOGI

325 Ericsson-ansatte får ny arbeidsgiver

Ericsons kretskortproduksjon i Norrköping ble tirsdag formelt overført til Viasystems Group. Det amerikanske selskapet overtar ansvaret for både maskinpark og eksisterende personell - i alt 325 ansatte.

Øystein Kvistad
9. des. 1997 - 13:06

Grunnlaget for overføringen av Ericssons kretskortproduksjon i Norrköping til St Louis-baserte Viasystems, er en global leverandøravtale som tidligere i år ble inngått mellom det amerikanske selskapet og Ericssons tre forretningsområder infokom-systemer, mobilsystemer, og mobile telefoner og terminaler.

Avtalen baserer seg på Ericsson Infocoms strategi for økt konsentrasjon omkring sin kjernevirksomhet, samtidig som begge parter uttaler at intensjonen bak overdragelsen er å inngå et langvarig partnerskap på kretskortområdet.

- Vi sier oss svært godt fornøyd med den strategiske samarbeidsavtale som er inngått med Ericsson, og ønsker de 325 ansatte i Sverige hjertelig velkommen inn i Viasystems, sier administrerende direktør i selskapet, James N. Mills.

Viasystems Group, Inc. er verdens nest største produsent av slike kretskort, såkalte PCB-er, og selskapet fokuserer spesielt på dette produktsegment innen det raskt voksende data- og telekommarked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.