33 prosent EU-toll på minne fra Hynix

EU har vedtatt å ilegge minnebrikker fra den koreanske produsenten Hynix en straffetoll på 33 prosent.

EU har vedtatt å ilegge minnebrikker fra den koreanske produsenten Hynix en straffetoll på 33 prosent.

Myndighetene i både EU og USA har gransket redningsaksjonen som førte til fornyet liv hos Hynix, etter at selskapet avviste oppkjøpstilbudet fra amerikanske Micron i våres. Et foreløpig amerikansk vedtak i begynnelsen av april kan legge grunnen der for en straffetoll på opptil 57 prosent.

EU-kommisjonen kunngjorde sin innstilling i går. Wall Street Journal siterer en kilde som sier at 33 prosent straffetoll vil gjøres gjeldende på minnebrikker fra Hynix, fra og med 25. april.

Kommisjonen mener, i likhet med USAs handelsdepartement, at aksjonen som berget Hynix i praksis er en form for ulovlig statssubsidiering, noe både Hynix og de sørkoreanske myndighetene sterkt benekter.

Det taiwanske nettmagasinet Digitimes.com meldte at amerikanske og europeiske minnebrikkekjøpere allerede var i ferd med å bytte fra Hynix til andre produsenter, og at straffetollen mot Hynix ville gjøre det mulig for konkurrentene å øke sine priser.

Det sørkoreanske bransjeorganet Electronic Times meldte i begynnelsen av april at Sør-Koreas samlede minneeksport falt med 15 prosent fra januar til februar i år. Hovedårsaken skal være et brått fall i DDR-prisen og sesongmessig variasjon. Publikasjonen slår likevel fast at problemene til Hynix vil ytterligere forsterke nedgangen i minneeksporten i månedene framover.

Den andre store sørkoreanske minneprodusentene, Samsung, er ikke rammet av amerikanske eller europeiske straffetiltak.

Til toppen